Çiçek, TBB Başkanı Feyzioğlu'nu kabul etti

Çiçek, TBB Başkanı Feyzioğlu'nu kabul etti

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, " Büyük çabalarla, kampanyalarla yola çıkıp, netice alamadığımız çok sayıda olay var Türkiye'de. Bu teşebbüslerden bir netice çıkmazsa, o zaman içerideki insanların durumu ne olacak? Bunların ailelerinin durumu ne olacak? Başlayacağız yeni bir siyasi tartışmaya, 'sen evet dedin', 'ben hayır dedim'... " değerlendirmesinde bulundu. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabulde konuşan Çiçek, Türkiye'de yasaların genellikle hoşa gitmeyen uygulamalara tepki olarak çıkarıldığını belirterek, bunun kalıcı adalet ve hukukun önünde bir engel olduğunu söyledi. Yasalar dönük eleştirileri kabul ettiğini, ancak sıkıntıların çoğunlukla uygulamalardan kaynaklandığına inandığını belirten Çiçek, "Uygulamayı yapanlar, yargı mercileri başta olmak üzere, yasa koyucunun muradını anlamadan kendi muradına uygun uygulama yapıyor" dedi. Şuan tartışılan pek çok konunun yasa eksikliğinden değil, yasa koyucunun amacını anlamadan gerçekleştirilen uygulamalardan kaynaklandığını ifade eden Çiçek, yargılamalarda eski alışkanlıkların değil, yenilenen yasal düzenlemelerin dikkate alınmasının sıkıntıların ortadan kalkmasına katkıda bulunacağını belirtti.
nbsp;-Cezaevlerinde insanlar ümitle yaşar"
nbsp;Çiçek, Feyzioğlu'nun ziyaretlerini ve basındaki yansımalarını takip ettiğini de belirterek, "Şu an soruşturma veya yargılama safhasında ya da kesinleşmiş davalar üzerinde bir kamuoyu oluşuyor. Bu kamuoyu oluşturma çabaları acaba yargı bağımsızlığı açısından ne anlam ifade edecek? Bunun üzerinde durmak lazım" dedi.
Çiçek, şöyle devam etti:
"Cezaevinde insanlar ümitle yaşar, aileleri çok daha fazla ümitle yaşar. Eğer hesabı kitabı iyi yapılmadan, ayakları yere basan bir teşebbüs olup olmadığı iyice değerlendirilmeden, sadece niyet beyanı anlamındaki beyanatlardan yola çıkarak, 'herkes özgürlüğüne kavuşsun' ama bu beyan ne kadar Türkiye gerçeğine, yargı gerçeğine tekabül eder, örtüşür? Büyük çabalarla, kampanyalarla yola çıkıp, netice alamadığımız çok sayıda olay var Türkiye'de. Bu teşebbüslerden bir netice çıkmazsa, o zaman içerideki insanların durumu ne olacak? Bunların ailelerinin durumu ne olacak? Başlayacağız yeni bir siyasi tartışmaya, 'sen evet dedin', 'ben hayır dedim'... Sonuçta da şöyle bir noktaya gelecekse bundan da endişe ederim; şöyle bir sonuca bizi götürecek mi, biraz iş oraya doğru gidiyor gibi endişem var; 'biz Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Meclis Başkanımız ile görüştük, görüşülmesi gerekenlerle görüştük ama ne yapalım iş olmadı' noktasına gelirse o zaman bütün bu işlerden dolayı sorumlu siyaset kurumu olacak. Eğer sonuçta bir netice alınamayacak ise bunun hesabının, kitabının iyi yapılması gerekir. Bir düzenlemenin arzu ettikleriniz kadar arzu etmediklerinizin de faydalanacağı bir düzenlemeye doğru gidecekse sonuçta bu iş bizi hep beraber sıkıntıya sokar. 'Ne yapalım siyaset bu işi çözmedi' gibi bizi bir sonuca götürecekse bu da çok doğru bir yöntem olmaz. Çözülmeyecek anlamında söylemiyorum, çözülsün ama yöntem meselesi üzerinde ben duruyorum."
Çiçek, önemli konularda ve buna bağlı yapılacak yasal düzenlemelerde fikir ayrışmalarının ileride oluşturabileceği sorunlara dikkati çekerek, bu ihtimallerin gözardı edilmeden çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.
nbsp;-Fevzioğlu önerilerini anlattı
nbsp;Metin Feyzioğlu da kabulde yaptığı konuşmada, görüşmeleri hakkında bilgi verdi.
Feyzioğlu, aralarında özel yetkili mahkemelerin kapatılması kararından sonra ellerindeki davalar için vermiş oldukları bütün hükümlerin başka inceleme yapılmadan yeniden yargılamak üzere bozulması, gizli tanıklık kurumunun sona erdirilmesi gibi uygulamaların da bulunduğu önerilerini aktardı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...