Dersimiz mağaracılık

Dersimiz mağaracılık

Ekonomi Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm sektöründe eğitilmiş elemanların oranını ve hizmet kalitesini yükseltmek için düğmeye bastı.

Artık üniversitelerin turizm bölümünde okuyan öğrenciler yatçılık, mağaracılık, su altı, dağcılık, rafting gibi branş derslerini de görebilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, önümüzdeki on yıl içinde önemli hedefleri arasında üniversitelerin branş dersleri de yer alıyor. Yaygın ve örgün eğitimin içeriğinin yenilenmesi için çalışmalara başlayan Bakanlık, üniversitelerin "Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümleri"nde okutulan teori derslerinin yanında branşlaşma eğitimlerine de yer verecek. Turizm sektörünün her yıl değişkenlik gösterdiğini belirten bakanlık yetkilileri, daha kaliteli ve donanımlı elemanlara ihtiyaç duyulduğunu ifade ettiler. Yetkililer, teori derslerinin yanında yatçılık, mağaracılık, su altı, dağcılık, rafting gibi turizm sektörünün değişen gereksinimlerini karşılayacak derslere de yer verileceğini açıkladılar.Bakanlığın bu çalıma ile üniversitelerde verilen eğitimlerin kalitesini, uygulamaya yönelik olarak arttırmak amaçlanıyor. Turizm ve otelcilik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin bilgi ve deneyimlerini arttırmaları ve yeniliklerden haberdar olmalarının da nbsp;turizm- otelcilik bölümünün gelişmesine katkı nbsp;sağlanacağı düşünülüyor.
Damla Peker

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...