10. Kadir Has ödülleri için başvurular başladı

10. Kadir Has ödülleri için başvurular başladı

EĞİTİM Haberleri

Türkiye'nin eğitim gönüllüsü Kadir Has'ın adına verilen 'Kadir Has Ödülleri' için başvurular başladı.

Bu yıl onuncusu gerçekleştirilecek Kadir Has Ödülleri, Bilim-Teknoloji-İnovasyon alanında 'Üstün Başarı' nbsp;ve 'Gelecek Vadeden Bilim İnsanı' kategorilerinde verilecek. Üstün Başarı Ödülü'ne layık görülen kişi veya kurum 20.000$, Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü'nü almaya hak kazanan kişi veya kurum ise 10.000$ ile ödüllendirilecek. Başvurular 4 Mart 2014 tarihine kadar devam edecek.Eğitim başta olmak üzere, ülke kalkınmasına yönelik en önemli hayır işlerinde imzası bulunan değerli işadamı Kadir Has'ın adını yaşatmak üzere düzenlenen 'Kadir Has Ödülleri' her yıl farklı bir alanda geleceğin bilimadamlarına veriliyor. Bu yıl Bilim-Teknoloji-İnovasyon alanlarında başvuruların kabul edileceği ödüllere; çalışmalarına aktif olarak devam eden, kişiler ile kuruluşlar başvuru yapabilecek. Kişi veya kurumlar kendileri adına aday olarak başvurabildikleri gibi başkaları tarafından da aday gösterilebilecekler.
10. Kadir Has Ödülü Değerlendirme Kurulu'nda Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Eczacıbaşı Holding Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Harvard Universitesi Öğretim Üyesi ve Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Hasan Bülent Kahraman, University of California Los Angeles Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydoğan Özcan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Sivri yer alıyor.
2013 yılında, 9. Kadir Has Ödülleri kapsamında verilen "Üstün Başarı Ödülü"ne dünyaca ünlü ekonomist, Massachusettes Institute of Technology Ekonomi Bölümü'nden Prof. Dr. K. Daron Acemoğlu; "Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü"nü ise Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Koşar layık görülmüştü. Katılım şartlarına ilişkin detaylı bilgiye www.khas.edu.tr internet sitesinden ulaşabilirsiniz.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...