Sağlık Bakanlığı o iddialara cevap verdi

/ Kaynak: DHA
Sağlık Bakanlığı o iddialara cevap verdi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Sağlık Bakanlığı, "Grip vakaları arttı, ancak antiviral ilaçlar bulunamıyor" iddialarına yazılı açıklama yaparak yanıt verdi.

İddiaların asılsız olduğunun belirtildiği yazılı açıklama şu şekilde: "Bugün bazı medya organlarında 'Grip vakaları arttı, ancak antiviral ilaçlar bulunamıyor' iddialarının yer aldığı haberler yer almıştır. Ruhsatlı antiviral ilaçlar eczanelerde satılmaktadır. Bu ilaçların temininde herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Ancak bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; Grip geçiren özellikle risk grubunda olan vatandaşlarımız hekime müracaat etmeli, hekim tavsiyelerine göre gerekli ilaçları kullanılmalıdır. Antibiyotikler gribi tedavi etmezler bu nedenle hekim tavsiyesi dışında antibiyotik kullanılmamalıdır. Gripten korunmada yeterli ve dengeli beslenme ile istirahatin önemi de unutulmamalıdır. Kamuoyunu bilgilendirmek için ilgilerinize saygı ile sunulur."

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...