Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ünlü yönetmene 'Tek çocuk' cezası

Ünlü yönetmene 'Tek çocuk' cezası

MAGAZİN Haberleri

Sinemaseverlerin yakından tanıdığı Çinli yönetmen Zhang Yimou'ya 1.2 milyon dolar tutarında 'Tek çocuk politikasını ihlal cezası' kesildi.

Sinemaseverlerin yakından tanıdığı Çinli yönetmen Zhang Yimou'ya 1.2 milyon dolar tutarında 'Tek çocuk politikasını ihlal cezası' kesildi. Üç çocuk babası yönetmen, tek çocuk politikasını delmekle suçlanmış ve özür dileyerek ikinci ve üçüncü çocukları için söz konusu olan para cezasına razı olduğunu söylemişti. Zhang'ın cezaya itiraz etme hakkı bulunmasına rağmen, bunu kullanmadan 1 aylık yasal süre içinde cezanın tamamını ödemesi bekleniyor. Çin Halk Cumhuriyeti'nin en tanınmış yönetmeni olan Zhang, kariyerinin ilk safhasında Yaşamak (Huozhe/To Live) ve Kızıl Darı Tarlaları (Honggaoliang/Red Sorghum) gibi harika filmlere imza attı ve Pekin yönetimiyle yıldızı pek barışmadı. Zhang Yimou, 2000'lerde rejim çizgisine kayarak gişe filmlerine yöneldi. Bu safhada çektiği Uçan Hançerler ve Kahraman gibi filmleri Türkiye'de de beğeni toplayan Zhang Yimou, 2008 yılında rejimin gözdesi olarak Pekin Olimpiyatları'nın açılış töreninin direktörlüğünü üstlendi. Zhang, son olarak 'Savaş Çiçekleri' isimli filmi çekmişti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...