Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya devleri 'uzlaşma' için masada

Dünya devleri 'uzlaşma' için masada

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple ve Samsung, yaklaşan patent davası duruşması öncesinde, mahkeme dışında uzlaşmaya çalışacak.

Apple ve Samsung, ABD'de süren patent davasının Mart ayında görülecek duruşması öncesinde bir araya gelerek mahkeme dışında uzlaşmaya çalışacak. İki teknoloji devi arasında düzenlenecek toplantıya Samsung CEO'su Oh-Hyun Kwon ve Apple CEO'su Tim Cook katılacak. Teknoloji dünyasında yaşanan patent kavgalarının başını çeken Apple ve Samsung, ABD'nin California kentinde görülen patent davasının 19 Şubat'ta veya öncesinde masaya oturarak mahkeme dışında çözüm arayacak.

PCWorld sitesinin haberine göre, Apple ve Samsung'un avukatları görüşmeye sadece iki şirketin hukuk danışmanlarının katılacağını belirtti.

Apple ve Samsung avukatları tarafından California'daki bir Bölge Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, 'şirket yöneticilerinin kabul edilen bir moderatör aracılığıyla uzlaşma için fırsat arayacağı' belirtildi.

nbsp;

Mahkeme, 13 Kasım 2013'te, her iki şirkete Mart 2014'teki duruşma öncesinde uzlaşma görüşmeleri başlatma emri vermişti.

Birçok ürünün patenti konusunda davalı olan Apple ve Samsung, geçmişteki uzlaşma çabalarından sonuç alamamıştı. Apple, Ağustos 2012'de yine California'da görülen davada Samsung'dan 1.05 milyar dolar tazminat kazanmıştı. nbsp; Samsung'un itirazları sonucu tazmnat miktarı 930 milyon dolara düşürülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...