Tunus karıştı, Başbakan istifa etti

Tunus karıştı, Başbakan istifa etti

DÜNYA Haberleri

Tunus Başbakanı Ali el-Urayyid, muhalefetle varılan anlaşma uyarınca istifasını Cumhurbaşkanı Muhammmed el Merzuki'ye sundu.

Tunus resmi haber ajansı TAP, Başbakan Ali el Urayyid 'in, Cumhurbaşkanı Muhammed el-Merzuki'ye istifa sını sunduğunu duyurdu. Cumhurbaşkanı Merzuki'nin, yeni hükümeti kurma görevini Sanayi Bakanı Mehdi Cuma'ya vereceği belirtildi. nbsp;Tunus Genel İşçi Sendikası (UGTT) liderliğindeki 4'lü grup öncülüğünde yürütülen ulusal diyalog görüşmelerinde, başbakanlığa, Ali el-Urayyid hükümetinde Sanayi Bakanı olan Mehdi Cuma'nın getirilmesi konusunda uzlaşma sağlanmıştı. Varılan anlaşmayla, yeni anayasa hazırlanması, seçim tarihi belirlenmesi ve seçimleri denetlemesi için bir komisyon kurulması öngörülüyor.

UGTT, Tunus Sanayi Ticaret ve El Sanatları Birliği, Tunuslu Avukatlar Ulusal Birliği ve Tunus İnsan Haklarını Koruma Birliği'nden oluşan 4'lü grup, 25 Temmuz'da muhalif lider Muhammed el-Brahmi'nin öldürülmesinin ardından 17 Eylül'de, ülkede yaşanan siyasi krize çözüm bulunması için girişim başlatmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...