Emniyet: 'Savcı Öz'ün koruma sayısı değiştirilmedi'

/ Kaynak: AA
Emniyet: 'Savcı Öz'ün koruma sayısı değiştirilmedi'

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, basında sacı Zekeriya Öz ve yakınlarının korumalarının azaltıldığı yönündeki haberler üzerine açıklama yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 'nden, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz ve koruma kararı bulunan yakınlarının 7 koruması olduğu, basında aksi yönde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğünün yazılı açıklamasında, Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde yapılan yeni görev planlamasından dolayı, haklarında koruma kararı olan 20'den fazla kişiyi korumakla görevli personelin yerine başka personel görevlendirmesi yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Bu planlama kapsamında halen hakkında 31.01.2012 tarih ve 2012/95 sayılı İl Koruma Komisyonu Kararı gereğince 4 personel ile koruma kararı bulunan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün korunması hizmetinde görevli personelden bazıları da değiştirilmiş, görevlendirilen personel sayısında herhangi bir azaltma yapılmamıştır. Zekeriya Öz ve koruma kararı bulunan yakınlarının toplam 7 adet koruması bulunmaktadır. Aksi yönde basında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...