Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte Euro bölgesinde işsizlik rekoru kıran ülke

İşte Euro bölgesinde işsizlik rekoru kıran ülke

Ekonomi Haberleri

Avrupa Birliği Euro bölgesinde işsizlik oranında en büyük artış Kıbrıs Rum Kesimi'nde meydana geldi.

Avrupa BirliğiEuro bölgesi nde işsizlik oranı nda en büyük artış Kıbrıs Rum Kesimi'nde meydana geldi. Ekonomik krizde olan Kıbrıs Rum kesiminde gençlerin yüzde 40'ı işsiz. Ortalama işsizlik oranı yüzde 17 düzeyine ulaştı. Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat'ın verilerine göre, Rum kesiminde işsizlik yüzde 13'ten yüzde 17'ye yükseldi. Yıllık bazdaki bu artış Euro bölgesinde yeni bir rekor. Kasım ayı itibarıyla 850 bin nüfuslu AB üyesi Güney Kıbrıs'ta 78 bin işsiz bulunuyor. Reel işsiz sayısının 100 binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. nbsp; Eurostat verilerine göre işsizlikte yıllık bazda en büyük artış Güney Kıbrıs'ta meydana geldi. Rum erkeklerde işsizlik yüzde 18 olurken, kadın işsizlerin oranı yüzde 16'ya yükseldi.

İşsizlikteki rekor artış çalışan genç nüfusta oldu. Rum gençlerin işsizlik oranı Euro bölgesindeki ortalamanın yaklaşık 2 katına çıkarak yüzde 40'a ulaştı.

Kıbrıs Rum kesimi tarihindeki en büyük ekonomik krizle mücadele ediyor. Yunanistan'daki krizin yansımasıyla 2 yıldır artan işsizliğin özellikle bu yıl en yüksek seviyeye ulaşacağı ifade ediliyor.

Avrupa Birliği Euro bölgesinde işsizlik yüzde 12'ye yükselirken Rumlar yıllık artış itibarıyla yüzde 17 ile ilk sıraya yerleşmiş durumda. Rumları, İtalya ve Yunanistan izliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...