Laz Ziya deli değil akıllı çıktı

Laz Ziya deli değil akıllı çıktı

YAŞAM Haberleri

Geçen yıl Türkiye'yi karıştıran cinayetin zanlısı Ziya Tasalı'nın akıl hastalığı olmadığı ve cezaî sorumluluğunun tam olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'a turist olarak gelen fakat kaybolduktan sonra Sarayburnu surlarının dibinde cesedi bulunan Sarai Siarra'nın katil zanlısı Ziya Tasalı için karar duruşması yaklaşıyor. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Tasalı'yı, akıl sağlığı durumunun belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Gözlem İhtisas Dairesi'ne sevk etti. Sanık 29 Kasım'da hastaneye yatırıldı. nbsp;Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 8 kişilik heyet tarafından hazırlanan rapor mahkemeye ulaştı. Raporda, "Kişide halen ve 02.02.2013 tarihinde işlediği iddia edilen 'nitelikli cinsel saldırı, kasten öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık' suçu esnasında ceza sorumluluğunu etkileyecek herhangi bir akıl hastalığı ya da zayıflığının saptanmadığı, suç tarihinde ve halen kişinin işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabildiği ve bu fille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin, dolayısıyla işlediği öne sürülen suça yönelik ceza sorumluluğunun tam olduğu tıbbi kanaatini bildirir sağlık kurulu raporu oy birliği ile verildi" ifadeleri yer aldı. Sierra ailesinin avukatı Ceren Şarman ise şunları söyledi: "Sanık avukatları Ziya Tasalı'nın akıl sağlığının tam yerinde olmadığını söylemişlerdi. Gelen rapora göre sanık Ziya Tasalı'nın ceza ehliyeti tamdır. 16 Ocak günü yapılacak duruşmada da kararın çıkmasını bekliyoruz." Ziya Tasalı "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli cinsel saldırı" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından da ayrıca 19 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan davada yargılanıyor.
Mustafa Biçer-Yusuf Melikoğlu İHA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...