Çiçek: Yargı üzerinden siyasî kanal açılmaya çalışılıyor

Çiçek: Yargı üzerinden siyasî kanal açılmaya çalışılıyor

GÜNDEM Haberleri

'Yargı bağımsızlığı, sorumsuzluk anlamına gelemez. 24 kişi tutuklandı ama 70 kişinin hayatı karardı. Başka ülkelerde yargı başkanlarını kimse bilmez'

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. 17 Aralık oprerasyonu sonrası yaşananlara dikkat çeken Çiçek, şunları kaydetti: "Soruşturmanın gizliliği ilkesine en önce yargı ve güvenlik birimleri uymadı. Yargı bağımsızlığı, sorumsuzluk değildir. Son olayda 90 kişi gözaltına alındı, 24 kişi tutuklandı ama geri kalan 70 kişinin hayatı karardı. Başka ülkelerde yargı başkanlarını kimse bilmez. Bizde parti başkanlarından çok daha fazla bilinir hale geldi. Bugün yargı üzerinden yargısal konularla ilgili bir siyasi kanal açılmaya çalışılıyor. Bu son derece tehlikelidir." Kabul sonrası Feyzioğlu ise, yeniden yargılama ile ilgili hazırladıkları raporu, Adalet Bakanlığı'na gönderdiklerini söyledi, "Öcalan'a af anlamına gelecek bir düzenleme önerisinde bulunmadık" dedi.
Metin Feyzioğlu daha sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. CHP'nin yeniden yargılanmayla ilgili TBMM'ye sunduğu teklifin kendilerinin teklifiyle örtüştüğünü belirten Feyzioğlu, "şov" iddiasına "Biz siyasi kurum değiliz. Taslak hazırlamak görevimiz" karşılığını verdi.


HÜSEYİN?ÇELİK'E?CEVAP
Çiçek tarafından kabul edilen Feyzioğlu, 'şov yapıyor' diyen Hüseyin Çelik'e, "Yanlış anlamaya dayalı, kırıcı ifadeler" cevabını verdi.
nbsp; nbsp;
Şükran Kaban/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...