Ali Kopuz: Operasyon ekonomik itibarımıza zarar verdi

Ali Kopuz: Operasyon ekonomik itibarımıza zarar verdi

Ekonomi Haberleri

Ali Kopuz, 'Operasyonlar Türkiye ekonomisine ciddi tahribat yapmakla kalmadı binbir emek ve gayretle elde edilen ekonomik itibara da zarar verdi' dedi.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının Türkiye'de ekonomik ve siyasi kriz çıkarmaya yönelik eylemler olduğunu belirterek ekonomide ciddi tahribat yaptığını söyledi. Kopuz, eylemlerin Türkiye ekonomisinde tahribat yapmakla kalmadığını, aynı zamanda "binbir emek ve gayretle elde edilen ekonomik itibara" zarar vererek, elde edilen kazanımların bir kısmının kaybedilmesine yol açtığını dile getirdi. Kopuz, "Türkiye'nin bölgesel aktör olmaktan küresel aktör olmaya doğru yürüdüğü bir dönemde karşılaştığımız bu olaylarının hedefinin Türkiye ekonomisi, siyasal istikrar ve Türk halkı olduğunu düşünüyorum" dedi. Türkiye'de gerçekleştirilen yapısal reformlar ve demokratik gelişmeler sayesinde, her türlü vesayetin kapandığı yeni bir Türkiye başladığını aktaran Kopuz, şunları kaydetti: "Yeni Türkiye'nin yeni vesayetlerle önünün kesilmesine, dışa açık Türkiye yerine içe kapalı Türkiye döneminin başlatılmasına, küresel aktör Türkiye yerine mahalli aktör Türkiye imajının oluşturulmasına, İstanbul iş dünyası olarak karşıyız. Biz inanıyoruz ki sandıkla gelen ancak sandıkla gider. Demokratik kültürün özümsenmediği, halkın iradesini temsil eden seçilmişlerin farklı vesayetlerin kuklası kılındığı Türkiye, yarınları karartılmış bir Türkiye'dir. İnsaf ve vicdan sahibi herkes, demokrasinin sadık bir savunucusu olarak, seçilmişlerin yanında yer almalıdır. Seçilmişlerin hukuk dışı faaliyetleri varsa, milli iradeyi şekillendirmeye girişilmeden, gerekli adımlar atılmalı ve adalet tecelli ettirilmelidir." AA

"Gezi olaylarının devamı"
Ali Kopuz, 17 Aralık sonrası gelişmelerin Gezi olaylarının devamı olduğunu belirterek, "Görüyoruz ki bu yıkıcı olaylar, şimdi farklı bir kimlikle yeniden sahneye konulmaktadır. Tıpkı Gezi olaylarındaki gibi bir merkezden düğmeye basılmışçasına aynı anda dört bir yandan gelen saldırıların, ülkemizde bir kaos sarmalı oluşturma amacına yönelik olduğuna inanmamak mümkün değil" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...