Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HSYK'dan ergenekon mahkemesine inceleme

/ Kaynak: DHA
HSYK'dan ergenekon mahkemesine inceleme

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun, (HSYK) İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında inceleme yapılması kararı aldığı öğrenildi.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti konusundaki bu inceleme kararının, Ergenekon davasından yargılanan Genelkurmayeski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer'in 5 Ekim 2012 tarihinde yaptığı başvurusu üzerine alındı. HSYK'nın kararı gereğince İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkındaki incelemeyi İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi yapacak. HSYK'nın avukat İlkay Sezer'in "avukatla müvekkil görüşmelerinde kanunda yer almayan bir engelleme yapılması" gerekçesiyle yaptığı başvuruyu incelemeye değer görererek inceleme kararı aldığı belirtildi. 17 Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu inceleme kapsamında Avukat İlkay Sezer'in ifadesine başvurduğu belirtildi. nbsp;
nbsp;Avukat İlkay Sezer'in Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı'na 5 Ekim 2012 tarihinde sunduğu dilekçesinde, "İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anayasanın 141. maddesi, 5271 sayılı CMK'nın 34. ve 101.maddeleri ile 6352 sayılı Kanun ile değişik CMK'nın 100. ve 109.maddelerine, "Bangalor Yargı Etiği İlkelerine" ve ülkemizin taraf olduğu AİHS ile diğer uluslararası sözleşmelere aykırı olarak devam ettirilmekte olan yargılamada; müvekkilimiz Mehmet İlker Başbuğ'un tutukluluk halinin devamına ilişkin verilen gerekçesiz kararlar ile ilgisiz davaları CMK'da davaların birleştirilmesine dair hükümlere aykırı olarak birleştirmek suretiyle maddi gerçeğin ortaya çıkmasının gecikmesine sebep olan, adil yargılama ilkelerini ihlal eden İstanbul 13. Ağır ceza Mahkemesi hakimleriyle ilgili olarak Sayın Başkanlığınızca gerekli işlemlerin derhal başlatılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz" ifadelerine yer verildi.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...