Arda, Messi'ye: 'Kim oynarsa oynasın...'

Arda,  Messi'ye: 'Kim oynarsa oynasın...'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Atletico Madrid'in yıldız oyuncusu Arda Turan, ligde karşılaşacakları Barcelona maçı öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Atletico Madrid'in yıldız oyuncusu Arda Turan, ligde karşılaşacakları Barcelona maçı öncesinde "Mundo Deportivo"ya röportaj verdi. Atletico'da çok mutlu olduğunu ifade eden Arda Turan, Barcelona'yı yenmek istediklerini belirtti. Arda futbol kariyerimi Atletco Madrid'de devam ettireceğini de sözlerine ekledi. Mundo Deportivo, Muhammed Ali tişörtü giyen Arda için "Kelebek gibi uçar, arı gibi sokarım" başlığı attı. İşte Arda Turan'ın röportajı
- Öncelikle nasılsın?
"Çok iyi, mükemmel. Hem ben hem de takım çok iyi."
- Sezon nasıl gidiyor?
"Şimdilik mükemmel ama henüz bir şey kazanmış değiliz. İyi sonuçlar alıyoruz. Eğer sezonu kupayla tamamlarsak harika olacak."
- Sezon başında böyle bir performansı hayal edebiliyormuydun?
"Hemen hemen. Herşey çok iyi gidiyor. Benim için her zaman en önemlisi takım olarak çalışmak ve takım olarak kazanmak. Çok iyi çalışıyoruz. Ligin yanında Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde de yolumuza devam ediyoruz. Böyle olduğu için çok mutluyum."
- Kişisel performansın hakkında neler söylersin?
"İyi olduğumu düşünüyorum ama takım için daha fazla sorumluluk almam gerektiğini de biliyorum."
- Bu hafta Barcelona'yla oynayacaksınız.
"Bu maça da farklı bir gözle bakmıyorum. Sonuçta yine 3 puan kazanabileceğimiz bir maç. Tabiki Barcelona dünyanın en iyi takımı. Karşılaşabileceğimiz en tehlikeli rakip. Eğer kazanmak istiyorsak cesur olmalı, kendi oyunumuzu oynamalıyız. Atletico, kazanmak için herşeyini veren bir takım."
- Favori kim?
"Bilmiyorum. Calderon'da kendi evimizde kendi taraftarlarımızın önünde oynayacağız. Barca, çok büyük bir takım buna şüphe yok ama biz sahaya kazanmak için çıkacağız. Onlar favori olarak görünüyor ama sadece görünüyor."
- Barça ve Atletico arasında ne gibi farklar var?
"Atletico, Barca ile aynı seviyede bir takım ama sadece oyun tarzları farklı. Barca, topa daha fazla sahip olan bir takım. Biz çok iyi savunma futbolu oynayan ve çok hızlı çıkan bir takımız. Bence Atletico, kesinlikle Bayern, Madrid ve Barca ile aynıo seviyede. Tek fark oyun tarzları. Mourinho'lu Chelsea'nin kupalar kazandığı takıma benziyor. Herşeyi kazanabilecek bir takımız ama adım adım gitmemiz gerekiyor."
- Barça'yı nasıl yeneceksiniz?
"Her zamanki gibi sonuna kadar mücadele edeceğiz. Barca, Süper Kupa'da olduğu gibi topla o kadar fazla oynayamaz. Calderon'da olmaz."
- Ligin ilk yarısını lider bitirmek önemli mi?
"Önemli değil. Önemli olan ligi şampiyon bitirmek."-
- Sezonun geri kalanı için anahtar ne olacak?
"Sabır. Adım adım düşünmek. Başarabileceğimize inanıyorum. Buna hiç şüphem yok."
- Messi ve Valdes'in oynamasını tercih eder misin?
"Kim oynarsa oynasın korkum yok. Messi ve Neymar da oynarsa oyun çok keyifli olur."
- Messi hakkında neler düşünüyorsun?
"Messi, bun dünyadan değil. O bir uzaylı. Maradona'yla birlikte tarihin en iyi oyuncusu olduğunu düşünüyorum. Futbolu bıraktığında dünyada büyük bir eksik olacak. Ona çok saygı duyuyorum."
- Diego Costa hakkında neler söylersin?
"Mükemmel bir insan ve çok iyi bir karaktere sahip. Her maç takımı için oynar. İnanılmaz bir oyuncu."
- Gelecek sezonu nasıl hayal ediyorsun?
"Atletico'yla sözleşmemi yeniledim ve bu formayla herşeyi kazanmak istiyorum."
- Yani taraftarlar senin adını söylemeye devam edecek.
"İsmimi haykırmalarını seviyorum. Bana göre İspanya'daki en iyi taraftar grubu. Her zaman bizim yanımızda oldular. İlk geldiğim gün de kötü oynayabilirim ama sonuna kadar mücadele edeceğim dedim ve öyle de oldu." nbsp;(sporx)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...