Topbaş su sıkıntısı konusunda İstanbulluları uyardı!

Topbaş su sıkıntısı konusunda İstanbulluları uyardı!

GÜNDEM Haberleri

Barajlardaki suyun yüzde 35'lere düştüğünü belirten Kadir Topbaş, son 50 yılın en kurak döneminin yaşandığını söyledi.

Topbaş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'u susuz bırakmayacaklarını belirterek, vatandaşın endişe etmemesi gerektiğini söyledi. Eroğlu, 2-3 yıl kuraklık olsa bile İstanbul'da su sıkıntısı yaşanmayacağına dikkat çekti. Eroğlu, İstanbul'un su sıkıntısı çekmemesi için Melen barajının temellerini Ocak ayı içerisinde atacaklarını kaydetti.
TOPBAŞ: ''SON 50 YILIN EN KURAK DÖNEMİ''
İstanbul'un su problemini daha önce Melen çayı ile çözdüklerini ifade eden ve en kötü duruma göre tedbir aldıklarına dikkat çeken Eroğlu, "Sadece İstanbul'a değil hiçbir şehrimize su problemi yaşatmayacağız. Biz bu konuda tecrübeliyiz." dedi. Barajlardaki suyun yüzde 35'lere düştüğünü belirten Kadir Topbaş, son 50 yılın en kurak döneminin yaşandığını söyledi. Bunun için çalışmalara devam ettiklerini belirten Topbaş, bidonlarla su taşıma döneminin nostalji olduğunu artık bu tür şeylerin yaşanmayacağını söyledi. İstanbulluların korkmaması gerektiğini söyleyen Topbaş, kaynakların dikkatli kullanılması konusunda uyardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...