Gazeteci olmak!

Gazeteci olmak!

GÜNDEM Haberleri

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 24 saat haber kovalayan basın çalışanlarının görev sırasında yaşadığı zorluk ve sıkıntıları tekrar hatırlattı.

1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 24 saat haber kovalayan basın çalışanlarının görev sırasında yaşadığı zorluk ve sıkıntıları tekrar hatırlattı. İletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler haberin insanlara ulaşma hızını artırsa da gazetecilerin habere ulaşma ve haber yapmada yaşadığı zorlukları değiştirmedi. Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi 1992 yılından bu yana bin 40 gazetecinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, gazetecilik dünyada tehlikeli meslekler arasında yer almayı sürdürdü. Kalemi ve objektifinden başka silahı olmayan gazetecilerin haber peşindeyken yine kendi arkadaşlarının çektiği kareler, haber kovalamanın hem eğlenceli, hem zor şartlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Akdeniz Üniversitesi'nce düzenlenen şenliğin havadan fotoğrafını çekmek isteyen basın mensupları ilginç yollara başvurdu.

FOTO GALERİ




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...