34 haftalık doğan ikizlerin duygulandıran buluşması

/ Kaynak: İHA
34 haftalık doğan ikizlerin duygulandıran buluşması

YAŞAM Haberleri  / İHA

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 34 haftalık doğan ikizlerden biri doğum sonrası rahatsızlanınca ikizinden ayrılmak zorunda kaldı.

İkizlerin 18 gün sonra buluşması duygusal anlara neden oldu.Marmaris'te, İrem- Emrah Tosun çiftinin 34 haftalık doğan ikizlerinden 1 kilo 210 gram doğan Necat Evren Tosun Ahu Hastanesi'nde devam eden takip ve tedavi sonrası hayata tutundu. Anne İrem Tosun'un gebelik takibi sırasında tek yumurta ikizlerinde görülen twin to twin (çalma) sendromu olduğu tespit edildi. Acil olarak ameliyata alınan İrem Tosun gebeliğinin 34. haftasında sezaryenle biri 2 kilo 550 gram diğeri 1 kilo 210 gram iki erkek bebek dünyaya getirdi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Servet Baysal tarafından gerçekleştirilen doğum sonrası ikizlerden kilosu az olan Necat Evren Tosun Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine alındı.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Zeynep Türkyılmaz tarafından takip ve tedavisi yapılan Necat Evren Tosun yeni doğan yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak doğumundan 18 gün sonra ilk kez anne karnında beraber olduğu kardeşi Kemal Eren Tosun'la bir araya geldi. Necat Evren bebeğin annesi ve kardeşiyle buluşması sırasında duygusal anlar yaşadı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Türkyılmaz, Necat Evren Tosun'un dünyaya geldiğinde kilosu ve gelişiminin yetersiz olduğunu bu nedenle yoğun bakım ünitesinde takibe alındığını söyledi. Türkyılmaz, yoğun bakım tedavisi sonrasında durumu iyiye giden bebeğin normal odaya alındığını ve tedavisinin burada devam ettiğini bildirdi. Bebeğe biberonla anne sütü verildiğini söyleyen Uz.Dr. Zeynep Türkyılmaz hızla kilo almaya başlayan Necat Evren bebeğin yakında taburcu edileceğini belirtti.
34 haftalık doğan ikizlerin duygulandıran buluşması34 haftalık doğan ikizlerin duygulandıran buluşması

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...