Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni haftada donacağız!

Yeni haftada donacağız!

GÜNDEM Haberleri

Yılbaşından bu yana, Doğu Anadolu dışında mevsim normalleri üzerinde yaşanan sıcaklıklar, pazartesi günü yağışla birlikte düşecek.

Yılbaşından bu yana, Doğu Anadolu dışında mevsim normalleri üzerinde yaşanan sıcaklıklar, pazartesi günü tüm yurdu etkisi altına alacak yağışla birlikte düşecek. Kuzey bölgelerden gelecek yağışlı hava sistemi, kıyılarda yağmur, Doğu Anadolu'da ise kar yağışına neden olacak. Yağış alan bölgelerde sıcaklıklarda düşüş yaşanacak.


YURTTA HAVA DURUMU
Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin yüksek basınç merkezinin etkisi altında kalmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Bu nedenle ülke genelinde yağış beklenmiyor. Güneydoğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor.
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın değişik yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, gece saatlerinde Batı Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli ve puslu 2
İstanbul: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve puslu 12
İzmir: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu 15
Adana: Parçalı bulutlu 18
Antalya: Parçalı bulutlu 17
Samsun: Az bulutlu ve açık 13
Trabzon: Az bulutlu 12
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu (İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor) -5
Diyarbakır: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu 10


VAN'DA BARAJ DONDU
Van'ın Gürpınar İlçesi'ndeki 105 milyon metreküp su kapasitesine sahip Zernek Barajı, aşırı soğuklardan dolayı dondu.
Van'da kar yağışının ardından soğuk hava etkisini sürdürüyor. Hava sıcaklığı geceleri sıfırın altında 20 dereceye kadar düşüyor. Aşırı soğuklar nedeniyle Van- Hakkari karayolundaki Gürpınar İlçesi'nde bulunan 105 milyon metreküp su kapasiteli 50 bin metrekarelik Zernek Baraj Gölü'nün yüzeyi de tamamen buz tuttu. Kafes balıkçılığı da yapılan baraj gölünün içinde bulunan tekneler ve kafesler de yaklaşık 25 santimetre kalınlığındaki buz kütlesine gömüldü.
Baraj gölünün kıyısına vuran ve soğuktan donan dalgalar da ilginç görüntü oluşturdu. Van Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri hava sıcaklıklarının yarından itibaren sıfırın altında 15 ile 12 derece arasında seyredeceğini ve buzlanmanın süreceğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...