Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Parti'den Avrupa'ya 17 Aralık çıkarması

/ Kaynak: AA
AK Parti'den Avrupa'ya 17 Aralık çıkarması

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti'den Avrupa'ya 17 Aralık çıkarması, Türk vatandaşları "17 Aralık" operasyonu konusunda bilgilendirilip sorularını yanıtlanacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal başkanlığında 10 milletvekili, Almanya, Fransa, İsviçre ve İsveç'e giderek, Türk vatandaşlarını "17 Aralık" operasyonu konusunda bigilendirecek, sorularını yanıtlayacak.AK Parti Dışilişkiler Başkanlığı'nın yaptığı program uyarınca, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın başkanlığında 10 milletvekili, Avrupa'ya çıkarma yapacak. Almanya, Fransa, İsviçre ve İsveç'i kapsayacak ve 3 gün sürecek ziyarette; Ünal'ın yanı sıra Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Ordu Milletvekili İhsan Şener, Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve Çankırı Milletvekili İdris Şahin; Türk kökenli vatandaşlarla bir araya gelecek.
AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, yaptığı açıklamada, Dışilişkiler Başkanlığı'nın her ay 10 milletvekilini değişik ülkelere bilgilendirme toplantıları için görevlendirdiğini belirterek, bu toplantıların bir genel başkan yardımcısı veya grup başkanvekilinin başkanlığında gerçekleştirildiğini söyledi.
"Bu ayki toplantının sansasyonel olması, konusunun 17 Aralık operasyonu olmasıdır" diyen Ünal, 10 milletvekilinin farklı ülke ve kentlerde heyetler halinde önce konuyla ilgili bilgi vereceğini, ardından Türk vatandaşlarının konuyla ilgili sorularını yanıtlayacaklarını kaydetti.

17 ARALIK HUKUKİ BİR SÜREÇ DEĞİL

Ünal, 17 Aralık operasyonunun aslında "karmaşık" olmadığını belirterek, "Hukuki bir süreç yok. İddianame aşamasında, iddia makamının iddialarının basına sızdırılması, insanların itibarsızlaştırılması ve bunun üzerinden siyaset dizayn edilmek isteniyor. Yargılama ve hukuki sürecin işletilmesi değili. Normalde hukuki bir süreçte soruşturmanın gizliliğine riayet edilir, yargılama adil yapılır, mahkeme karar verdikten sonra kişilerin suçlu ya da suçsuzluğu tespit edilir. Burada böyle bir süreç işlemiyor. Başka bir şey işliyor; daha işin başında konu basınla paylaşılıyor. Bir takım iddiaların basında paylaşılıp, kişileri itibarsızlaştırma ve bunun siyasi sonuçları üzerinden siyaseti dizayn etme isteği vardır. Biz de bunları anlatacağız" diye konuştu.
Yurtdışına gidecek milletvekillerinden biri olan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 17 Aralık ve sonrasında yaşanan süreçle ilgili olarak, "Türkiye'de egemen güçler, vesayetçiler zaman zaman kendileri rol oynarlar, zaman zaman da taşeron yapılar kullanırlar. Bu zaman zaman iyileri tenzih ederim kirli medya, kirli ve şantajcı sermaye, cuntacıları, oligarşik bürokrasiyi kullanırlar. Türkiye büyüdükçe birileri küçülür, egemenler küçülür. Artık Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bir reklamda olduğu gibi, "bu Türkler de fazla oldu artık" diyorlar. Şimdi geçmişte cuntacılarla, vesayetçilerle, PKK ve illegal örgütlerle yapmak istediklerini, şimdi de cemaat içine sızmış olan ihtiraslı bürokratlar veya haksız kazanç elde etmek isteyen rantiyeciler veyahut da ajanlar vasıtasıyla Türkiye ve AK Parti'ye, siyasetçiyi terbiye etmek istiyorlar" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...