Bilic'ten Şota'ya: O maç daha bitmedi

Bilic'ten Şota'ya: O maç daha bitmedi

SPOR Haberleri

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, olaylı Kasımpaşa maçı için '3-0 lehimize tescil edilmesi gerekiyor' dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Antalya'da düzenlediği 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nde açıklamalara imza attı... Donk'un elindeki ikinci topla takımının atağını kestiği, Fernandes'in de saldırıya uğradığı Kasımpaşa karşılaşması hakkındaki fikri sorulan Hırvat çalıştırıcı, "Burası bu konuyu tartışmak için doğru zaman ve yer değil. Ben o karşılaşmadan sonra Kasımpaşa'nın hakkını teslim etmiştim. İkinci yarıda iyi oynadıklarını ve hak ederek kazandıklarını dile getirmiştim. Tüm hayatım boyunca futbolun içinde oldum ama Donk'un yaptığı müdahaleye benzer bir olayla karşılaşmadım. Ancak bir oyuncumuzun saldırıya uğradığı 2. olayı daha önce yaşamıştım. Bana soracak olursanız karşılaşmanın 3-0 lehimize tescil edilmesi gerekiyor" diye konuştu. nbsp;


TÜRKİYE FUTBOLLA YAŞIYOR
Türkiye ile Hırvatistan'ın kültür ve zihniyet açısından benzerlik gösterdiğini vurgulayan Bilic, "Aynı sorunları yaşıyoruz, aynı avantajlara sahibiz. Sizin potansiyeliniz benim ülkemdekinden fazla. Uluslararası medyanın da Türk futboluna ilgisi var. Türkiye'de insanlar futbolla yaşıyor. Avrupa finansal açıdan zorluklar yaşarken, Türkiye daha derli toplu hale geldi. Bundan 3-4 yıl önce Sneijder ve Drogba'yı belki getiremezdiniz ama artık gelebiliyorlar" açıklamasını yaptı.


FRANSA LİGİ'Nİ YAKALAYABİLİR! nbsp;
Türk futbolunun başarılı olması için altyapının baştan aşağı gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Bilic, "İstanbul'a tesis, Kayseri'ye büyük stat yapmakla iş bitmiyor. Anadolu'da yeni Arda'lar keşfedilebilir. Alt liglerdeki takımların imkanları geliştirilmeli. Utanacak, gücenecek bir şey yok. Türk futbolu hayal kırıklığı içinde değil. Geçen sene F.Bahçe Avrupa'da yarı final oynadı; G.Saray, Real Madrid'i zorladı. Türkiye'nin, Avrupa'nın ilk 5 ligine yaklaşacağını düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse bu Fransa olabilir" ifadesini kullandı. nbsp;


EN İYİ TÜRK OYUNCU MESUT ÖZİL nbsp;
Türkiye'deki derbiler konusunda, "Bu ülkede insanlar son derece tutkulu. O nedenle derbilerdeki coşku farklı oluyor. Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında yoğun bir atmosferle karşı karşıya kalıyoruz. Zarar verici boyuta ulaşmadığı takdirde bu güzel bir şey" yorumunu yapan Bilic, "En beğendiğiniz Türk oyuncu kim?" şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi: "Mesut Özil'i çok beğeniyorum. Göz kamaştıran yeteneklere sahip bir futbolcu."


EN BÜYÜK BEŞİKTAŞ
Seminerde son günlerin en çok konuşulan oyuncularından biri olan Manuel Fernandes hakkındaki bir soruya, "O, çok önemli bir futbolcu. Takdir edilmesi gereken yeteneklere sahip. Kadromuzdaki en kaliteli oyunculardan biri" yanıtını veren teknik direktör Bilic, sözlerini şöyle sürdürdü: "O nedenle önemli işler yapması bekleniyor. Bu durum da kendisini baskı altında hissetmesine neden oluyor. Elbette Fernandes büyük oyuncu ama kimse Beşiktaş'tan daha büyük değil. Manuel de bunu biliyor. 2'nci yarıda daha faydalı olmasını bekliyorum."


ENSTRÜMANLAR TAMAM
Müziğe olan ilgisi hatırlatılıp, "Takımınızda hangi enstrüman eksik" sorusu yöneltilen Bilic, "Eğlenceli bir soru. Burada takım işi yapıyoruz ve eksik bir enstrümanım yok. Sezonun ilk yarısında sadece devamlılık konusunda sıkıntı yaşadık. Bunu ortadan kaldırmaya çalışacağız" dedi.


O MAÇ DAHA BİTMEDİ!
TSYD'NİN düzenlediği seminerde Bilic ile Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota arasında da ilginç bir diyalog yaşandı... Bilic'in derbileri değerlendirdiği sırada araya giren Şota, "Kasımpaşa maçları da derbi" dedi. Gülümseyen Hırvat hocanın yanıtı ise "O maç daha bitmedi" şeklinde oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...