Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ayaklandı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ayaklandı

GÜNDEM Haberleri

Tasarımı, şerit girişi ve kulelelerin yüksekliği itibariyle dünyada bir ilk olan 3. Boğaz Köprüsü'nün 2015 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Yaklaşık 3 bin 500 personel ve bin 50 iş makinesiyle yürütülen Yavuz Sultan Selim Köprüsü çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı. Gezi Parkı olaylarında ve 17 Aralık darbesinde hedef haline gelen 3. Boğaz Köprüsü bütün engellemelere rağmen hızla yükseliyor. Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal, köprünün hizmete açılmasıyla İstanbul trafiğinin rahatlayacağını vurguladı. Kartal, 3. köprünün İstanbul'a sağladığı faydanın çok büyük olacağını dile getirerek, "Her şeyden önce ağır taşıt trafiğinin tamamı 3. köprüyü kullanacak. Dolayısıyla ufak taşıtlarda, trafik hareketliliğinde büyük bir fayda sağlayacak. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde büyük bir rahatlama olacak" diye konuştu. nbsp;Kartal, şunları anlattı: "Çalışmaların yüzde 50'sini tamamlamış, yani geçmiş durumdayız. Köprümüz bağlantı yollarıyla birlikte 2015 yılında bitirilmesini hedefliyoruz. Köprümüzü Hyundai firması yapmakta. Yine malzemelerin bir kısmı yurt dışı ağırlıklı olmakla birlikte diğer imalatların tamamı Türkiye'den sağlanmaktadır. Köprümüzün geçiş ücreti 3 dolar olacak." nbsp;
24 saat mesai yaptığını belirten İsmail Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Köprüde, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerindeki gibi dekoratif aydınlatma olacak. Köprü, tasarımı, şerit girişi ve kulelerin yüksekliği itibariyle dünyada bir ilktir. Kulelerin ortalama boyu 320 metredir. Garipçe tarafındaki kesim 322, Poyrazköy kesimindeki 318 metredir. Ortalama tünel yüksekliğimiz 320 metredir. 4 gidiş, 4 geliş ayrıca 2 demiryolu hattı bulunmaktadır. 10 şeritli bir platform söz konusudur. Eğik askılı ve eğik gergili iki yapının birleşiminden oluşan bir tasarımdır. Bu durum itibariyle dünyada bir ilk olma özelliğini taşımaktadır." nbsp;


nbsp;Yavuz Sultan Selim Köprüsü ayaklandı

YÜKSEKLİĞİ 155 METREYE ULAŞTI
3. köprü bağlantı yolları ile ana gövdenin tamamında, viyadük ve tünellerde çalışmalar tam gaz devam ediyor. Her 4 ayak aynı anda yükseliyor. Her birinde günde ortalama 2-2,5 metre beton imalatı yapılıyor. Bugün gelinen noktada karadan itibaren 155'inci metreye ulaşıldı..



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...