Galatasaray Ajax maçı özet ve golleri - 10 Ocak 2014

Galatasaray Ajax maçı özet ve golleri - 10 Ocak 2014

SPOR Haberleri

Galatasaray, THY Antalya Cup'ta Ajax'ı Burak ve İbrahim'in golleriyle mağlup etti. Ajax, Van Der Hoorn'dan gelirken Cimbom adını finale yazdırdı.

Devre arası hazırlık kampı için Antalya Belek'te bulunan Galatasaray, THY Antalya Cup'ta Ajax'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Eski takımına karşı oynayan Sneijder sahaya ilk kez kaptan olarak çıktı. Mancini iki yarıda da farklı 11'ler sahaya sürerek, oyuncularını denedi. Gözler en çok da yeni transfer İzet Hajrovic'in üzerindeydi. Mancini Boşnak oyuncuya ikinci yarıda forma vererek taraftarlarla tanıştırdı. Hajrovic, bir kez topu ıskaladı, bir kez de mermi gibi vurdu, onu da kaleci çıkardı. Her kupayı önemseyen Cim-Bom hem prestij, hem de kazanma hırsı için maça asıldı, golü de erken buldu. 6'da Burak, rakip defansın hatasını iyi değerlendirdi ve ceza sahasının dışına çıkan kaleciyi de geçip golünü attı: 1-0. Mancini ikinci yarıda da 3-4-1-2'den taviz vermiyor. 47'de Van Der Hoorn ceza sahasında iyi yükseldi, kafa vuruşuyla takımını beraberliğe taşıdı: 1-1. İtalyan Hoca'nın, altyapıda özel olarak izleyip, kampa getirdiği 18'lik İbrahim Coşkun da harika oynuyor. 67'de soldan Aydın ortaladı. Topla buluşan İbrahim önce topu tuttu, düzeltti ve uzaklardan net bir vuruşla golünü attı. 2-1'lik sonuçla G.Saray finale yükseldi.

İbrahim göze girdi
Teknik Direktör Roberto Mancini'nin PAF Takımı'ndan özel takip ettiği İbrahim Coşkun, Ajax karşısında attığı golle dikkatleri üzerine çekti. Sarı-kırmızılı oyuncu gol sevincini Semih Kaya ile paylaştı.

Kariyerim için önemlİ bir adım
Galatasaray'ın geçtiğimiz gün renklerine bağladığı İzet Hajrovic, böylesine büyük bir takıma transfer olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Galatasaray'a gelerek kariyeri için önemli bir adım attığını söyleyen Boşnak oyuncu, "Burada büyük başarılara ulaşmayı hedefliyorum. Adaptasyon benim hayatımın hiçbir döneminde problem olmadı. Misimovic ile karşılaştırmalar olacaktır ama bunu dert etmiyorum. Böylesine yıldızlarla dolu bir takımda olmak ister istemez baskı oluşturuyor. 6 yabancı kuralı var. Şansı yakaladığım zaman iyi değerlendirmem gerekiyor" dedi. nbsp;

Sıradaki rakip Celtic
THY Antalya Cup'ın ilk maç galipleri Galatasaray ve Celtic yarın saat 20.30'da finalde karşı karşıya gelecek. Rakiplerine yenilen Trabzonspor ile Ajax ise bugün 20.30'da üçüncü olabilmek için kozlarını paylaşacak. Maçı TV2 ekranlara getirecek.


Mancini'den protesto
Maçın ikinci yarısında Mancini, Yiğit Gökoğlan'ı oyuna sokmak istedi. Ancak sarı-kırmızılı futbolcunun ismi esame listesinde olmayınca İtalyan Hoca'nın bu talebi kabul görmedi. Hakemleri protesto eden Roberto Mancini, karşılaşma sonunda basın toplantısına katılmadı.



MAÇTAN DAKİKALAR
6. dakikada Galatasaray, kaleci Cillesen'in hatasından golü buldu. Savunmanın geri pasında Cillessen kalesini terk edip kendi yarı alanının ortasında topa müdahale etmek istedi ancak araya giren Burak Yılmaz, topu kurtardıktan sonra meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0
21. dakikada defans arkasına atılan topla ceza alanı içi sol çaprazda buluşan Fischer, son çizgiye inerek ortasını yaptı. Rakip forvetlerden önce araya giren Ceyhun Gülselam, topa müdahale etti. Kaleci Aykut, kaleye giden meşin yuvarlağı güçlükle çelerken, Ceyhun, tehlikeyi uzaklaştırdı.
26. dakikada Ajax'ın ceza alanı dışında kazandığı serbest vuruşu De Jong kullandı. Bu oyuncunun sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
31. dakikada Riera'nın sol kanattan uzun pasında ceza alanı sağ köşesinde topu alan Selçuk İnan'ın kaleci Cillessen'le karşı karşıya kaldığı pozisyondaki sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
47. dakikada Ajax, Hoorn'un golüyle beraberliği yakaladı. Schöne'nin soldan kullandığı köşe vuruşunda altı pas üzerinde kafa vuruşunu yapan Hoorn, meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-1
66. dakikada Galatasaray, genç oyuncu İbrahim Coşkun'la yeniden öne geçti. Amrabat'ın pasıyla ceza alanı yayı içince buluşan İbrahim'in yerden şutunda meşin yuvarlak direğin dibinden ağlarla buluştu: 2-1
Stat: Akdeniz Üniversitesi
Hakemler: Sarper Barış Saka, Deybet Gök, Gürhan Karamelek
Galatasaray: Aykut Erçetin (Dk. 46 Ufuk Ceylan), Semih Kaya (Dk. 46 Eboue) , Ceyhun Gülselam (Dk. 46 Emre Can Coşkun), Hakan Kadir Balta (Dk. 46 Dany), Riera (Dk. Sabri Sarıoğlu), Bruma (Dk. 46 Aydın Yılmaz), Emre Çolak (Dk. 46 Melo), Selçuk İnan (Dk. 46 Yekta Kurtuluş), Sneijder (Dk. 46 İbrahim Coşuk), Umut Bulut (Dk. 46 Amrabat), Burak Yılmaz (Dk. 46 Hajrovic)
Ajax: Cillessen (Dk. 46 Vermeer), Van Rhijn (Dk. 46 Ligeon), Veltman (Dk. 46 Hoorn), Moisander (Dk. 46 Denswil), Riedewald (Dk. 46 Duarte), Klaassen (Dk. 46 Schöne), Blind (Dk. 46 Poulsen), Serero (Dk. 46 Andersen), Fischer (Dk. 46 Sigthorsson), Krkic (Dk. 46 Hoesen), De Jong (Dk. 46 Desa)
Goller: Dk. 6 Burak Yılmaz, Dk. 66 İbrahim Coşkun (Galatasaray), Dk. 47 Hoorn (Ajax)
Sarı kart: Dk. 81 Melo (Galatasaray)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...