Davutoğlu: Devleti teslim etmeyiz

Davutoğlu: Devleti teslim etmeyiz

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Osmanlı'da devlet için kelle bile alındı. Bugün de devlete zarar verecek yapıyı engelleriz.'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM'deki dostluk grubu başkanları ile buluşmasında gündeme ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı. Birilerinin Türkiye'nin güç birikiminden rahatsız olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Bu yüzden son operasyonlarda dış güçlerin de etkisi bulunabilir. Başta İngiltere ve Fransa olmak üzere bazı ülkeler, rahatsız. Dershane olayı da bahane edildi. Bu yapılanları gerçekten anlamakta güçlük çekiyoruz ve üzülüyoruz" dedi. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

KİMSEYE GÜVENİMİZ KALMADI nbsp;
"Devlet içinde ayrı bir devlet gibi çalışan paralel yapılara müsaade edilemez. Bizim devlet geleneğimiz bellidir. Osmanlı'da devlet için evlatların bile kellesi alındı. Bugün de devlete zarar verecek bir yapıyı kabul etmeyiz. Devletin ele geçirilmesine izin vermeyiz. Bugün öyle şeyler yaşanıyor ki, artık kime güveneceğimizi anlayamıyoruz. Sağımıza solumuza şüphe ile bakmaya başladık.


NE İLK NE DE SON OLACAK
(AK Parti'de yaşanan istifalar) İktidara geldiğimizden beri parti içinde zaman zaman sıkıntılar yaşandı. Bunu ilk 1 Mart tezkeresinde gördük. Bugün yaşananlar ne ilk ne de son olacak. Partiden kopuşlar olabilir ama birliğimizi koruyacağız. Tedbirliyiz. Biz bu sıkıntıyı da atlatacağız.


TÜRKMENLER'E YARDIM?ŞART
nbsp;(Hatay'da mühimmat taşıdığı gerekçesiyle arama yapılmak istenen TIR) O TIR, Türkmenler'e yardım götürüyordu. Türkmenler'e büyük baskı var. Çok zor durumdalar. Biz onlara yardım etmek zorundayız. Yalnız kaldılar, sıkıştılar. nbsp;TIR'ın aranmak istendiğine yönelik bilgi gelince, Başbakanlıktan ilgili savcıya gereken bilgi verildi. Yardımın Başbakanın bilgisi dahilinde götürüldüğü de söylendi ama savcı direndi. Bu olay bile gösteriyor ki, Türkiye üzerinde bir oyun var. 'Türkiye radikal örgütlere destek sağlıyor' şeklinde algı oluşturulmak istendi.


BAŞÖRTÜLÜ BÜYÜKELÇİ OLABİLİR
Başörtülü bir büyükelçi, neden olmasın? Ama biz her yıl 100-150 kişi alıyoruz Dışişleri Bakanlığı'na. Bu alımlarda insanların başörtülü olup olmadığına bakmıyoruz. Sınavda başarılı oluyorsa, dil biliyorsa alınıyor."
Öte yandan; dün Suriye bölge ülkeleri hazırlık toplantısına katılmak üzere Paris'e giden Bakan Davutoğlu, hareketinden önce basın toplantısı düzenledi. Suriye'yi değerlendiren Davutoğlu, "Bazı çevreler, El-Kaide terör örgütünün yaptığı şiddeti bahane göstererek, Esed'i ehven-i şer gibi göstermeye çalışıyor. Bugün söz konusu şerlerin kaynağı Esed rejimidir" ifadelerini kullandı.


Yücel KAYAOĞLU/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...