Gaffar Okkan'ın ekibi aktif görevlere atandı

Gaffar Okkan'ın ekibi aktif görevlere atandı

GÜNDEM Haberleri

12 yıl önce şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün yakın çalışma arkadaşları, son kararname ile önemli yerlere getirildi.

Geçtiğimiz günlerde Emniyet Müdürlükleri'nde yaşanan kadro değişiminde ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Yapılan atamalarda, 24 Ocak 2001'de Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu 5 koruması ile birlikte şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın yakın çalışma arkadaşlarının önemli görevlere getirildiği öğrenildi. Okkan'ın "sağ kolu" polis başmüfettişi Burhan Gümüş İstanbul'da; mali, organize, kaçakçılık ve narkotik suçlarla mücadele şubelerinde koordinatör emniyet müdürü oldu. nbsp;İçişleri Bakanlığı, yeni İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un problem yaşamasını önlemek amacıyla böyle bir tasarrufta bulundu. Yine Okkan döneminde Diyarbakır İstihbarat Şube Müdürü görevini yürüten Niğde Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, kritik önemdeki Hatay'a atandı. Gaffar Okkan'ın Asayiş Şube Müdürü polis başmüfettişi Nihat İşlek, Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Diyarbakır'da başkomiser olarak çalıştıktan sonra İstanbul'a atanan Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ise, Erzurum Emniyet Müdürü oldu. Karabörk, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yardımcısıydı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...