Mancini'den Türk futboluna reçete!

Mancini'den Türk futboluna reçete!

SPOR Haberleri

Türkiye'deki statların ve sahaların durumunu eleştiren İtalyan teknik adam, '6 yabancıyla oynayan bir ligin gelişmesi zor' dedi.

Roberto Mancini, Slaven Bilic, Roberto Carlos ve Şota Arveladze, TSYD'nin Antalya Belek'te gerçekleştirdiği seminere katıldı. "Yabancı Gözüyle Türk Futbolu" konulu oturumda G.Saray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Türkiye'deki statların ve sahaların durumlarını eleştirerek, "Türkiye'de dikkatimi çeken, statların ve sahaların altyapı eksiklikleri. Özellikle bazı sahaların zeminlerinin yeterince iyi olmadığını söyleyebilirim. Avrupa'da Türk futbolunu çok takip etmiyorlar. Nedeni de diğer büyük ligler gibi yurt dışında televizyondan maçlarının verilmemesi. İyi oyuncular geldikçe ligin izlenirliği artıyor. Üst seviye oyunculardan bahsederken kariyerinin sonuna gelmiş sadece paralar almaya gelen oyunculardan bahsetmiyorum" diye konuştu. Türkiye'yi seçme nedenini de anlatan İtalyan teknik adam, "Çünkü G.Saray Avrupa'nın en iyi takımlarından birisi. Diğer yabancı hocalar gibi Türk futbolunun gelişiminde katkıda bulunmak istiyorum. 6 yabancıyla oynanan bir ligin gelişmesi zor tabii. Burada olmaktan çok mutluyum. Türkiye, Avrupa'nın en iyi 4-5 liginden birisine sahip değil, ama bu kötü bir anlama gelmiyor" ifadelerini kullandı. Mancini, en beğendiği Türk futbolcu olarak da Semih Kaya'yı gösterdi.Bilic:?Anadolu'ya açılın
Rusya'dan Türkiye'ye geldiğini anlatan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic de, "Rusya, Dünya Kupası'nda, Türkiye yok. Rusya her zaman ilk 10'larda ama Türkiye bir var bir yok. Türk futbol izleyicileri futbolun önünde. Kahvede, lokantada, her yerde futbol konuşuluyor. Ancak bu sevginin karşılığını sahada alamıyor. Ben Türk değilim ama bir tecrübemi aktarayım. Anadolu'ya futbolu yayarsanız, köylerdeki Messiler, Ardalar keşfedilir. Bu potansiyeli gördüm. Modern tesislere kavuşulursa, Türk futbolu bugünkü kimliğinden kurtulur. Ancak büyük statları Kayseri'ye ve İstanbul'a yapmak yetmiyor. O statları tecrübeli eğiticilerle donatmak gerekir" diye konuştu. Bilic en beğendiği Türk futbolcu olarak Mesut Özil'i söyledi.
Şota:?Kültür ve hayat tarzı
Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota ise Türk futbolunun kronik hastalığını kültür ve hayat tarzındaki farka bağladı. Gürcü teknik adam, "Alman çocuğu 8'de kalkar, Türk çocuğu 10'da kalkar. O nu da dürterek kaldırırsınız. Hiçbir Alman çocuğu akşam 6:30'dan sonra yemek yemez. Erken yatar, erken kalkar, işine bakar. Bizde ise gece 10:00'da yemek yer yatarız. İşte fark burada"' dedi. Türk futbolcusunun idmanı sevmediğini ileri süren Şota, "Ter idmanını keşfetmiştir. Dünyanın hiçbir yerinde ter idmanı yok. Ter saunada atılır. Saunadan çıkmazsan da futbolun bu kadar olur. 2014 Dünya Kupası'na gidemezsin. Türk futbolunun durumu bu. İleri ülkeler seviyesinde değil. Ancak ben geldiğimden beri birçok şehirde statlar yapılıyor. Bu tesislerin meyvesini 8 ile 12 yıl sonra almaya başlar. İşte o zaman futbolda ileri ülkeler seviyesine adım artmış olacak"' dedi. Şota, olaylı Beşiktaş maçında Donk'un pozisyonu için "Kural hatası var mı yok mu?'' sorusuna, ''Kural hatası değil ama oyuncu hatası var'' cevabını verdi. HASAN SARIÇİÇEK


Ünlü: Sporu yönetemiyoruz
Eski Gençlik ve Spor Bakanı Fik-ret Ünlü, "Spor çok büyük bir sektör ancak bu büyük sektörü yönetmeyi bilmiyoruz" dedi. Türkiye'de 181 üniversite olduğunu ve sporu yönetenlerin bilginin gücünden faydalanmak istemediğine dikkat çeken Ünlü, "TSYD, TMOK, BESYO ve spor ailesinin bütün organlarına sesleniyorum. Lütfen mevcut potansiyelimizi doğru ölçüp, o muazzam gücü hep birlikte harekete geçirelim" dedi.


Erzik: Her şeyde adım var
UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, şiddet konusunun yasalarla çözüleceği inancında olmadığını söyledi. Maçların seyircisiz oynanması konusunda TFF'nin ayrımcılık yaptığını belirten Erzik, "Ceza sistemini öyle allak bullak ettik ki seyircisiz oynama cezası yerine aileyi bölüp, onun birtakım kişilerini maçlara götürdük" dedi. 31 yıldır UEFA'da görev yaptığını belirten Erzik, "Bu süre içinde Türk futbolunda ne kötü şey olursa benim adım ortaya atılıyor" diyerek sitem etti.


Yatırım tartışması
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'nın her alanda büyük bir gelişim içinde olduğunu ancak sportif kamu yatırımlarından alması gereken payı alamadığını iddia etti. Akaydın, Antalya'ya vaadedilen sportif yatırımların birçoğunun unutulduğunu, 380 gün önce temeli atılan stadın ise sadece yüzde 10'unun gerçekleştiğini öne sürdü. Daha sonra söz alan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise Antalya'ya 50 trilyon yatırım yapıldığını, gecikmelerin spor arazisinin tahsisinden kaynaklandığını söyledi.


Baykan: Kanun uygulanmıyor
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, sporda şiddetin önlenebilmesi için Spor Kulüpleri Kanunu'nun çıkmasını ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un tam uygulanması gerektiğini vurguladı. TFF ve Süper Lig kulüpleriyle yaptıkları toplantı sonucunda belirledikleri 14 Nisan tarihinin, e-bilet uygulamasına geçilmesi için son tarih olduğuna dikkati çeken Baykan, bu tarihe kadar uygulamayı devreye sokmayan kulüplere yaptırımlarda bulunacaklarını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...