Memur-Sen de 657'ye isyan etti

Memur-Sen de 657'ye isyan etti

Ekonomi Haberleri

Memur yasasının değişmesini isteyen Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul, 'Kamuda personel fazlası yok, uygun yerde çalışmayan personel var' dedi..

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, kamuda uygun yerde çalışmayan personel bulunduğunu belirterek 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda revizyon istedi. Eski bakanlardan Ömer Dinçer'in Başbakan Müsteşarlığı döneminde 'kamuda personel fazla' açıklamasında bulunduğunu ancak devletin her sene 100 bin personel almaya devam ettiğini dile getiren Tonbul, problemin personel fazlalığı olmadığını, iş verimliliğinin artırılması gerektiğini söyledi. 657 Sayılı Kanunu bazı bölümlerinin günün çalışma şartlarıyla örtüşmediğini dile getiren Tonbul, "Yasanın bazı maddelerinin sahada karşılığı yok. Bunlar iş barışı ve ücret adaletini engelleyici hususlar olarak karşımıza çıkıyor. 657'de revizyon yapılmalı" dedi. Hükümetin yasada daha önce düzenleme yapmak istediğini bunun için 3 yıllık bir geçiş süresi belirlediğini hatırlatan Tonbul, şu bilgileri verdi: "Üç yılın sonunda bir çalışma geldi fakat çalışma kadük kaldı. Çünkü memurun görüşleri alınmadan masa başında hazırlanan tamamen teoriye dayalı, sahada karşılığı olmayan bir çalışma oldu. Biz elimizi taşın altına koymaya hazırız. Kamuda personel fazlası yok uygun yerde çalışmayan personel var."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...