Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kopyacılar yandı! Sınava havadan denetim

Kopyacılar yandı! Sınava havadan denetim

YAŞAM Haberleri

Belçika'da sınıfta uzaktan kumandalı hava aracı kullanan öğretmen, sınav sırasında kopyaya yeltenen olup olmadığını oturduğu yerden görebiliyor.

Daha çok hudut denetimlerinde ve askeri operasyonlarda kullanılan insansız hava araçları (İHA), teknolojinin gelişmesiyle günlük hayata da girmeye başladı. Belçika'da bir okulda, sınıfa uzaktan kumandalı hava aracı ile giren öğretmen, kopyaya karşı havadan denetim yapıyor. nbsp;İnternet paylaşım sitelerine düşen bir sınav görüntüsü izleyenleri, "Bu kadar da olmaz" dedirtti. Sınav sırasında yükselerek öğrencileri gözetleyen hava aracına dair görüntüler daha ilk 24 saatte izlenme rekorları kırmayı başardı. Görüntülerde bir öğretmen sınıfta önce sınav kağıtlarını dağıtıyor, sonra masasına geçerek yanındaki görevlinin yardımıyla kamerayla donatılmış hava aracını havalandırıyor ve monitörden bakarak öğrencilerin kopya çekmesini engelliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...