Ankaragücü'nü kapatılmaktan Başbakan Erdoğan kurtardı

Ankaragücü'nü kapatılmaktan Başbakan Erdoğan kurtardı

GÜNDEM Haberleri

Başbakanlığın Ankaragücü'ne yaptığı jest, MKE (Makine Kimya Endüstrisi) ile ilgili Sayıştay raporunda ortaya çıktı.

Başbakanlığın Ankaragücü'ne yaptığı jest, MKE (Makine Kimya Endüstrisi) ile ilgili Sayıştay raporunda ortaya çıktı. Özellikle 1990'lı yıllarda MKE ile A.Gücü arasındaki bağlar giderek zayıfladı. Yönetim kurullarında MKE'den gelen isimler yer almamaya başladı. Bunun üzerine A.Gücü ile MKE arasında şehrin en rant getiren bölgesinde yer alan Tandoğan tesisleri konusunda anlaşmazlıklar başladı. 2000'li yıllarda yapılan protokoller, kulübün sürekli el değiştirmesi, kongrelerinin yargıya taşınması, iptal edilmesi nedeniyle geçersiz sayıldı.
KURUM MENFAATLERİ ÖNEMLİ
Ancak Ankaragücü, tesisleri kullanmaya devam etti. Sayıştay Başkanlığı'nın 2011 yılı raporunda, MKE'nin, dernekler kanununa göre kurulan A.Gücü ile ilişkilerini mevzuata uygun hale getirmesini isteyerek, "Mevzuata aykırılık teşkil eden ve kendi hükümleri nedeniyle de geçersiz sayılan protokoller çerçevesinde kulübün kullanımında bulunan sosyal tesislerin bir an önce boşaltılması ve kurum menfaatleri göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi" önerisi getirildi.
BAŞBAKANLIKTAN İZİN İSTENDİ
Bunun üzerine MKE, geçen yıl Şubat ayında, Tandoğan Tesisleri için Spor Genel Müdürlüğü'ne görüş sordu. Genel müdürlüğün hukuk müşavirliği, spor kulüplerinin gençliğin korunması ve sporun kitlelere yayılmasını sağlamak için spor faaliyetlerinde bulunmak amacını taşıdığını vurguladı. Bu görüş doğrultusunda MKE, geçen Mayıs ayında Tandoğan'daki sosyal tesislerin MKE Ankaragücü Spor Kulübü tarafından bedelsiz kullanılması konusunda ilgili mevzuat gereğince Başbakanlıktan izin alınması için Milli Savunma Bakanlığı nezdinde girişimde bulundu. nbsp;
BEDELSİZ KULLANIM SAĞLANDI
Başbakanlık ilgili talebi geçen Temmuz ayında uygun gördü. Böylece tesislerin bir sözleşme kapsamında bedelsiz kullanımının önü açıldı. Yıllardır A.Gücü tarafından kullanılan tesisler, özellikle takımın belkemiğini oluşturan altyapılara ev sahipliği yapıyor. 1910 yılında kurulan A.Gücü, tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Spor Toto 2. Ligde mücadele eden Sarı-Lacivertliler, 'Diriliş' olarak nitelendirdiği sezonu şampiyon kapatarak üst liglere çıkmak istiyor.
GENÇLİK YUVASI TANDOĞAN
Ankaragücü'nün yıllardır kullandığı Tandoğan Tesisleri, birçok genç yıldız yetiştirdi. Yetişen genç yetenekler, Türkiye'nin dört bir yanında profesyonel futbol hayatlarına devam ediyor.
LİGDE ÜÇÜNCÜ SIRADALAR
A.Gücü, 2. Lig Kırmızı Grup'ta topladığı 35 puanla 3. sırada yer alıyor. Lider 37 puanla Altınordu, ikinci ise 36 puanla Alanya. nbsp;(Akşam)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...