Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Evinizdeki 'akıllı casus'a dikkat!

Evinizdeki 'akıllı casus'a dikkat!

TEKNOLOJİ Haberleri

Akıllı televizyonlarla en mahrem anlarınız kayıt altına alınıyor. Televizyonunuzun kamerasını bir kağıt parçasıyla kapalı tutun.

Türk Silahlı Kuvvetleri, geçtiğimiz günlerde personelini uyararak, "İnternet bağlantılı akıllı televizyonlardan izleme yapılabilir, tedbiriniz alın" demişti. Dünya bilişim devi IBM'in Bilgi Güvenliği Uzmanı Nurettin Erginöz de aynı ikazı vatandaşlara yaptı. Akıllı televizyon ve cep telefonlarının herkesi hedef haline getirebileceğine dikkat çeken Erginöz, "Televizyonlardaki uygulamalar aracılığıyla kaydedilen özel veriler, uygunsuz kişilerine eline geçebilir. Çok basit bir tedbir belki ama televizyonun kamerasını bir kağıt parçasıyla kapalı tutun. Televizyon açık değilse bile kabloları çekili tutun" dedi. Bir kişinin tamamen güvende olması için internet kullanmaması gerektiğini kaydeden Erginöz, "Bu söylediğim paranoyaya yol açmasın" dese de şu tavsiyelerde bulundu: "Düzenli şekilde şifrenizi değiştirin. Herkes adını ve doğum tarihini şifre yapıyor. Ancak bu tür şifreler zorlaştırılabilir. Mesela; adınızdan sonra nokta koyup 12345 yazın. Şifreniz değişmesi gerekirse de sondaki karakteri başa alın. Her platforma farklı şifreler seçin. Her arayanla annenizin kızlık soyadını paylaşmayın. Soruya soruyla karşılık verin. Gittiğiniz kafelerden internete girmeyin. Bankacılık işlemi için sadece tek internet tarayıcısı kullanın." nbsp;
Cenk ESEN/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...