İnşaatta tuğla taşıyan kadınlar: 'Evde canımız sıkılıyor'

/ Kaynak: İHA
İnşaatta tuğla taşıyan kadınlar: 'Evde canımız sıkılıyor'

YAŞAM Haberleri  / İHA

Trabzon'da inşaatlarda tuğla taşıyan kadınlar, erkeklere adeta taş çıkartırken, 'İşe gitmediğimiz gün evde canımız sıkılıyor' diyor.

Trabzon'da inşaatlarda tuğlayı genellikle kadınlar taşıyor. Kadınlar tuğla taşıyarak aile bütçesine katkıda bulunurken, işlerinin hiç de zor olmadığını ifade ediyorlar. nbsp;Çarşıbaşı ilçesinde bir inşaat tuğla çeken 4 kadın çalışmalarıyla erkeklere adeta taş çıkartırken, 3 çocuk annesi Emriye Güdü (50) 26 yıl önce bu mesleğe başladığını belirtirken hep inşaat sektöründe çalıştığını belirtiyor.
Trabzon'un ilçelerinin yanı sıra Rize'de bile tuğla taşıdığını belirten Güdü, "26 yıldır hep tuğla işi yaptım. Trabzon'un ilçelerinin yanı sıra Rize'de bile tuğla taşımacılığı yaptım. Bu işe önceleri inşaatlara tuğla çekerek başladık. Kamyonlar geliyordu bizde yükleyelim dedik ve bugüne kadar bu işi getirdik. Hiç zor olmadı. Şimdi bu işi kolayladık tabi ki zorluğu da var. Ücretimiz de tatmin edici. İşe gitmediğimiz gün evde canımız sıkılıyor. 3 çocuğum var. Hem babaanneyim hem anneanneyim" dedi.
nbsp;Zülfiye Yanık isimli anne de 7 aydır bu işi yaptığını belirtirken 4 çocuk annesi olduğunu belirtti. Ailesinin desteği ile tuğla taşımacılığı yaptığını belirten Yanık, "7 aydır bu işi yapıyorum. İşimiz zor. 4 çocuğum var. Evdekiler çalışmamı destekliyor. Ev işi de zor bu iş de zor. Eşim de inşaatlarda çalışıyor" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...