Grip olunca yapılması gerekenler

/ Kaynak: DHA
Grip olunca yapılması gerekenler

SAĞLIK Haberleri  / DHA

Çukurova Üniversitesi Öğretim üyesi Prof.Dr. Muhsin Akbaba, bu yıl erken görülen grip salgınına karşı dikkatli olunmasını istedi.

Son dönemde adı sıkça duyulan H3N2 virüsüne bağlı gribal enfeksiyonlar için uyarılarda bulunan Prof.Dr. Muhsin Akbaba, sağlığıı korumak için öncelikle iyi giyinilmesini istedi. Prog.Dr. Akbaba, "Virüsün çok hızlı yayılabileceği toplu yaşam alanlarından mümkün olduğunca uzak durun. Bol sıvı ve vitamin yönünden yüksek meyve-sebze tüketin" dedi. Gribe yakalananların doktor kontrolünde tedavi görmesini öneren Prof.Dr. Muhsin Akbaba, şöyle devam etti:
"Soğuk algınlığı döneminde kas, omuz, sırt ve boyun ağrıları artıp uyku bozuklukları görülebilir. Gribal enfeksiyonlar her yaşta görülmesine rağmen, bazı gruplar daha fazla risk altındadır. Örneğin bebek, çocuk ve yaşlılarda daha ağır seyredebilir. Ayrıca kişilerin kronik hastalıkları olması, sigara kullanımı ve gebelik gribal enfeksiyon için risk faktörleri arasındadır. Gribal enfeksiyonlar, virüsü taşıyan hasta kişilerin hapşırması ve tıksırmasıyla da yayılmaktadır. Özellikle kapalı ortamlarda çok hızlı yayılır. Grip hastalarında ilaçlar semptomlara yönelik olup, hastanın genel bulgularını düzeltmek için kullanılır. Hastalık süresince istirahat edilmesi, C vitamini yönünden zengin besin tüketimi, bol sıvı alınması, ağrı kesici-ateş düşürücü ilaçlar kullanılması hastayı rahatlatacaktır."

SAĞLIK
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...