Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Binali Yıldırım gece-gündüz izleniyor' iddiası

'Binali Yıldırım gece-gündüz izleniyor' iddiası

GÜNDEM Haberleri

Paralel yapının, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım'ı takip ettiği iddia edildi.

Paralel yapı nın, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım 'ı takip ettiği iddia edi. Sivil polislerin, halen milletvekili olan Yıldırım'ın evi ve seçim bürosunu kameralarla takip ettiği ileri sürüldü. nbsp;İzmir'de Liman İşletmesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonuyla ilgili ilginç detaylara ulaşıldı. Operasyonu yapan polislerin soruşturmayla ilgisi olmadığı halde, halen milletvekili olan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın ev ve işyerlerini ablukaya aldığı öğrenildi. Yıldırım'ın İzmir Bornova'da kaldığı evi ile seçim çalışmalarını yürüttüğü büronun etrafında sivil polislerin gece gündüz izleme yaptığı öne sürüldü. Yıldırım'ın ev ve işyerlerine giren çıkan kişilerin kamera ile kayıt altına alındığı iddia edildi. nbsp;

İMBAT İSMİ ÖZELLİKLE SEÇİLDİ nbsp;
Öte yandan operasyonla ilgili ilginç bir iddia da soruşturmaya isim bulma konusunda yaşandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki (KOM) bazı polislerin operasyona ad bulmak için oylama yaptığı ve sonunda İzmir'le özdeşleşmiş bir isimde karar kılındığı öğrenildi. Operasyona oybirliğiyle Ege'de denizden gelen rüzgar anlamına gelen 'İmbat' adı verildi.

9 KİŞİ SERBEST
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 zanlıdan 23'ü, sorgularının tamamlanmasından ardından dün sabah erken saatlerde İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye götürülen 23 şüpheliden 9'u savcılık tarafından serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan 14 kişi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

BİZ GELDİK, ÖLÜ TOPRAĞI KALKTI
BU arada İzmir'de seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, dün de Beydağ İlçesi'ni ziyaret etti. Partisinin ilçe başkanlığında konuşan Yıldırım CHP'yi kastederek, "Biz geldik, İzmir konularını gündeme getirince bunların üzerinden ölü toprağı kalktı, çalışmaya o zaman başladılar. 2012 öncesi bütçe harcamaları yüzde 55'ten fazla değil, şimdi yüzde 60'lara çıkmış, hatta 2013'te en yükseğe çıkmış ama hala hizmet için ayırdıkları parayı kullanamamışlar. Sonra da 'Ankara paralarımızı alıyor, bütçe ayırmıyor' diyorlar. Sen önce elindekini hizmete kullan, kalmazsa yine iste" diye konuştu. nbsp; (Kaynak: Akşam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...