Şirketlerin '17 Aralık' zararı 25 milyar

Şirketlerin '17 Aralık' zararı 25 milyar

Ekonomi Haberleri

Dövizle iş yapan reel sektör 17 Aralık operasyonunun kurlara olan etkisiyle 24.6 milyar lira zarara uğradı. Toplam zarar 100 milyar liraya dayandı.

Türkiye'de 17 Aralık operasyonuyla başlayan süreç, faiz, döviz ve borsanın yanı sıra, reel sektöre de çok pahalıya patladı. Operasyonun başlamasıyla beraber döviz kurlarında yaşanan yükseliş, özel sektöre ek külfet getirdi. AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı rapora göre, reel kesimin yabancı para pozisyon açığı 24.6 milyar TL daha büyüdü. Birçok firma, daha mal bile alamadan 'zarar' yazdı.

TOPLAM ZARAR 99.4 MİLYAR LİRA
nbsp;AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş koordinasyonunda hazırlanan raporda, 7 Ocak'a kadar geçen süreçte, 17 Aralık operasyonunun ekonomiye faturası da yer aldı. Daha önce 30 Aralık 2012 tarihi itibariyle 104.6 milyar TL olarak hesaplanan tutar, özellikle Borsa İstanbul'un toparlanma sürecine girmesiyle birlikte 5.2 milyar TL geriledi. 6 Ocak 2014 günü sonunda, özel sektörün kaybıyla birlikte toplam zararın 99.4 milyar TL olduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...