ABD'de 'El Kaide yeniden saldıracak' korkusu

ABD'de 'El Kaide yeniden saldıracak' korkusu

DÜNYA Haberleri

ABD'de 11 Eylül saldırılarından sonraki ikinci büyük 'El Kaide korku dalgası' başladı.

Suriye'de El Kaide bağlantılı örgütlerin giderek daha fazla denetim sağlamaya başlaması ABD yönetiminde "ikinci dalga El Kaide tehdidi" alarmına yol açtı. FBI direktörü önceki gün yaptığı açıklamada bu dönemde en önemli istihbarat önceliklerinin Suriye'ye savaşmaya giden Amerikan vatandaşları olduğunu söyledi. Amerikan istihbarat yetkililerine göre "cihad" için Suriye'ye savaşmaya giden ABD vatandaşları, oradaki El Kaide üyeleri tarafından, dönüşte ABD'de saldırı düzenlemek üzere eğitiliyorlar. nbsp;Amerikan CNN televizyonu da önceki gün "El Kaide gücünün doruğunda" başlıklı bir haber yayınladı.

TOPRAK İSTİYOR
nbsp;Haberde örgütün 11 Eylül saldırılarında dahi bugünkü toprak ve güce sahip olmadığını belirten CNN muhabiri, Arap Birliği örgütü verilerinden ve sitelerden derlediği bilgilerle El Kaide örgütünün devletleşmeye doğru gittiğini yazdı. Haberde örgüt lideri El Zevahiri'nin "bir toprak parçasında hakimiyet kurmadığımız sürece bir şey başarmış sayılmayız" sözleri hatırlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...