'Son yerel seçim anketleri'ne göre partilerin oy oranları

'Son yerel seçim anketleri'ne göre partilerin oy oranları

GÜNDEM Haberleri

Yerel seçimler öncesi anket şirketlerinin 'son seçim anketleri' çalışmaları devam ediyor. Yerel seçimlere az kala partilerin oy oranları merak ediliyor.

Yerel seçimler öncesi anket şirketlerinin 'son seçim anketleri' çalışmaları devam ediyor. Yerel seçimlere az kala partilerin oy oranları merak ediliyor.
ORC Araştırma Şirketi'nin 30 Aralık 2013-7 Ocak 2014 tarihleri arasında Erzurum, Muğla, Mersin, Kayseri ve Trabzon illerini kapsayan araştırmasının sonuçları açıklandı. Erzurum'da 2720, Muğla'da 2000, Mersin'de 3500, Kayseri'de 3750 ve Trabzon'da 2200 denekle görüşülerek yapılan anketin sonuçlarına göre;
ERZURUM
Erzurum'da Ak Parti'nin üstünlüğü göze çarpıyor. Vatandaşların yüzde 41'i yerel seçimlerde Ak Parti'ye oy vereceğini açıklarken, ikinci sıradaki MHP'yi destekleyenlerin oranı da yüzde 34,2'de kaldı. Erzurum'da CHP'ye destek ise yüzde 7.
MUĞLA
Muğla seçmeni 30 Mart seçimlerinde tercihini CHP'nin adayından yana kullanıyor. Ankete katılanların yüzde 44 gibi büyük bir kısmı tercihini CHP'den yana kullanırken, Ak Parti'nin adayını destekleyenlerin oranı yüzde 27,6 olarak belirlendi.
MERSİN
Mersin'de az bir farkla da olsa MHP'nin üstünlüğü hakim. Ankete katılanların yüzde 28,4'ü MHP'nin adayını destekleyeceği yönünde görüş belirtirken, CHP yüzde 27,2 ile ikinci sırada yer aldı. Mersin seçmeninin yüzde 22,1 ise Ak Parti'nin adayını destekliyor.
KAYSERİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün memleketi Kayseri'de Ak Parti ipi göğüslüyor. Ankete göre; seçmenin yüzde 54 gibi büyük bir kısmı tercihin Ak Parti'den yana kullanırken, ikinci sıradaki MHP ise Kayseri halkının yüzde 24,9'unun desteğini aldı.
TRABZON
Partiler için stratejik illerden biri olan Trabzon'da da Ak Parti'nin üstünlüğü göze çarpıyor. Bu ilde yaşayanların yüzde 35,9'u Ak Parti'nin adayını destekleyeceğini ifade etti. Trabzon'da CHP'yi destekleyenlerin oranı yüzde 29,22de kalırken, MHP'ye destek yüzde 22 olarak belirlendi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...