Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

THK denize uçak batırdı

/ Kaynak: AA
THK denize uçak batırdı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk Hava Kurumu, dalış sporlarına destek amacıyla Mersin'in Anamur ilçesinde 1967 model Dornier tipi bir uçağı denize batırdı.

Türk Hava Kurumu (THK), dalış sporlarına destek amacıyla Mersin'in Anamur ilçesinde 1967 model Dornier tipi bir uçağı denize batırdı. THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, iskelede düzenlenen törende yaptığı konuşmada, turizme ve dalış sporuna katkı sağlamak istediklerini belirterek, batırılan uçağın suyun altında dalgıçlara ve su altı sporuna gönül veren amatörlere hizmet vereceğini söyledi. Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de su altı yaşamının korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkati çekerek, "Amacımız bu güzel beldenin su altı etkinlikleriyle de adını duyurması" dedi. Kaymakam Cengiz Cantürk ise Anamur'da uzun zamandır yapılması düşünülen bir faaliyeti gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugün ilk adımını atacağız. Anamur'un daha yüksek bir değerle anılmasını istiyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından gemiye alınan 1967 model Alman üretimi Dornier-D028 D2 Skyservant tipi uçak, Mamure Kalesi açıklarında batırıldı. nbsp;Tüzmen ve beraberindeki dalgıçlar daha sonra yaklaşık 20 metre derinliğe batırılan uçağa ilk dalışı yaptılar.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...