'Farkı 16'ya çıkarmak istiyoruz'

'Farkı 16'ya çıkarmak istiyoruz'

SPOR Haberleri

Mahmut Uslu, sarı-lacivertli takımın çok hırslı çalıştığını ve puan farkını 16'ya çıkarmak istediklerini söyledi.

Fenerbahçe'nin kamp yaptığı otelin sahasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uslu, "Ligin ilk yarısını 11 puanla bitireceğimizi düşündüm ama buzlu saha ve diğer koşullar sebebiyle Karabükspor'a kaybedince 8 puanla bitirdik. Tabii ki bundan sonra puan farkı yokmuş gibi düşüneceğiz. İkinci yarıda da inşallah şampiyon olacağız" dedi. 3 Temmuz'dan bu yana yaşadıkları olayları herkesin gördüğünü belirten Mahmut Uslu, "Son iki senede şampiyonluk nasip olmadı. Biz ilk sene bütün oyuncuları, transferleri elden çıkarttık sonra da yenileme yaptık. nbsp;


İNSANLAR GAZ YEDİ, SOPA YEDİ nbsp;
Hatta bu sene bile Şampiyonlar Ligi'ne katılıyoruz diye önemli transferler yaptık. Ama Şampiyonlar Ligi'ne katılamadık. Biz çocuklara inanıyoruz. Aynı puan farkını devam ettirip hatta arttırıp şampiyon olmak istiyoruz" dedi. Önemli olanın kendi performansları olduğunu dile getiren Mahmut Uslu, "Beşiktaş, geçen yılla aynı ve hatta üzerine birçok takviye yaptı. Galatasaray da keza geçen yılki kadroyu tuttu. Burada önemli olan Fenerbahçe'nin performansı. 4 maçı son dakikada aldık diye bu yorumlar yapılıyor. Ben yanlış yorumlar olarak görüyorum. Şu anda hâlâ saha dışı olaylarla mücadele ediyoruz. Bizim 3 senedeki kaybımız 100 milyon euro. Şaka değil bu 100 milyon euro. Para, pul her şey önemli. Biz hâlâ bunlarla mücadele ediyoruz. Bakın Türkiye'de neler olduğu belli. Burada hala o sıkıntılar devam ediyor. Ben yönetime yeni girdim ama eski yönetimleri tebrik etmek lazım. Ama en önemlisi bizim başta sahip olduğumuz büyük bir taraftar ve kongre üyelerimiz var. Aslında bugün taraftarın ne kadar haklı olduğu çıkıyor ortaya. Siz medyanın da bu konuda yorum yapmanız lazım. İnsanlar burada gaz yedi, sopa yedi" diye konuştu.


BİZ NASIL AÇTIYSAK ONLAR KAPATABİLİR
İnsanların localarına kadar girip gaz attıklarını söyleyen Uslu, "Nasıl olmuş bunlar yani? Kendiliğinden olmamış demek ki. Taraftar o kadar önemliymiş yani. Dimdik ayakta durması Fenerbahçe'nin en büyük unsurlarından biri. Bence yüzde 80'i taraftar ve kongre üyeleri. Başkan ve iki yöneticisi hapiste olan takımın daha büyük nasıl problemi olacağını ifade eden Uslu, "Oradan 1.5 senede bu durumlara gelindi. O "Nasipse biz şampiyon oluruz" lafının altında acaba başka bir şey var mı diye insanı düşündürüyor. Bu tür konuşmalar ve medyanın bazı kısımlarının da bunları büyük göstererek "Evet 8 puan kapanabilir" algısı oluşturulması garip. Tabii ki kapanabilir. Biz nasıl açtıysak kapanabilir. Ama 16 puan olamaz mı? Biz öyle düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


CAVCAV'IN KAFASINA SAKSI MI DÜŞTÜ?
Yeniden yargılanma konusuna değinen Mahmut Uslu, "Avukatların müracatları var. Benim tahminim yeniden yargılanmanın önünü açacaklar. Biz af istemiyoruz, adil yargılanma istiyoruz. 3 Temmuz sürecinde daha birinci saniyede F.Bahçe'nin aleyhine neler yazıldı çizildi. Fenerbahçe'ye çok büyük yanlış işler yapıldı. Fenerbahçe futbolun, basketbolun, temel taşlarından biridir. Bugün biz eğer olimpiyatı alsaydık, devlet kuruluşları haricindeki olimpiyata gidecek sporcuların yüzde 50'si Fenerbahçe'nin sporcuları olacaktı. En son Karabük'e boks şampiyonasına gittik. 15 tane final oynandı. 14'ü Fenerbahçe'nin. Bu çok önemli bir şey" dedi. Uslu, yabancı kararını Kulüpler Birliği'nin ortaklaşa bir aldığı karar olduğunu söyleyerek, "Dediler ki bu sene 6+0+4, seneye de 5+0+3. Ne oldu? Gençlerbirliği Başkanı'nın (İlhan Cavcav) kafasına saksı mı düştü ki bir anda bu konuşmaları yapıyor. Herhalde saksı düştü. Bizim buradaki duruşumuz, bizi yönetenler böyle bir karar almış bizlerin görüşüne göre. nbsp;
Bizim herhangi bir kıpırdamamız yok.


TARAFTARIMIZI BİZE GÜVENSİN, YETER
UEFA'da herhangi bir şekilde kimseyle görüşmeler yapılmadığını dile getiren Mahmut Uslu, "Allah bir gün bunun hesabını yapanlardan soracak. Öbür dünyada mı sorar, bu dünyada mı bilemem. Bunu kim üstüne alınıyorsa hepsini kapsıyor. Onlar bilirler kendilerini" dedi. Taraftara seslenen Uslu, "Artık limitteyiz. Hiçbir şekilde küfretmemeleri ve kendi sahamızdaki 8 maçımızı, seyircili oynamamız lazım. Bu kadar büyük bir taraftarın buna dikkat etmesi lazım. Taraftarımız şuna inansın. Bize inansınlar, biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Şampiyon yapacağız. Biz bunun için buradayız" dedi.


BİZDE TRANSFER ASLA BİTMEZ
Uslu, "Transfer çalışmalarımız devam ediyor. F.Bahçe gibi bir kulüpte bu çalışmalar durmaz" diye de ekledi. Uslu, "Ersun hocanın şu anda bizden bir talebi olmadı. Olursa gereğini yaparız. Zaten yabancı deseniz 4 tane fazlamız var. Hocamızın sözleşmeyle ilgili bir talebi yok. Caner'in de yok. Şu anda Fenerbahçe Kulübü'nün yönetimi, antrenörü, futbolcusu ve taraftarının tek beklentisi bu sene şampiyon olmak. Başka hiçbir şey düşünmüyoruz" şeklinde konuştu. Uslu, Beşiktaş'ın stat konusunda bir girişimi olmadığını da belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...