Fatih Terim kitap yazacak

Fatih Terim kitap yazacak

SPOR Haberleri

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, katıldığı panelde soruları cevaplandırdı

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Antalya'daki "Futbolumuzun milli patronundan yol haritası" konulu paneline katıldı. Terim, Türk futbolu ve milli takıma ilişkin ilgi çekici açıklamalar yaptı. nbsp; İki kez milli takımı çalıştırdım. Bu kez normal teknik direktörlüğü kabul edemezdim. Ülkenin futboldaki geleceğini inşa etme adına tüm mesaimi verip yüreğimi koymak gerektiğini düşündüğüm için geldim. Ülkeye zaman kazandırmak adına 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmak için elimizden geleni yapacağız ama asıl hedefimiz günlük başarılar değil, uzun yılları kapsayan bir çalışma yapmak. nbsp;


İşaret edeceklerim olacak
(Fatih Terim, "Teknik direktör yetiştirecek misiniz" sorusu üzerine) nbsp;
nbsp;Yaptığım uygulamalarla bir çok teknik adamlar birçok kulübün başında. Belki 30-40 arkadaşım var. Ben bundan haz alıyorum. Ama eğer Terim bekliyorsanız olmaz. Fatih Terim'i geçer ya da Fatih Terim gibi olmaz. Birikimimi vermediğimi kimse söyleyemez. Yeri geldiği zaman işaret edeceğim kişiler de olacak. nbsp;


Mancini'ye yorum yok
Terim , G.Saray'da yerine gelen Mancini'nin sarfettiği, "Türk futbolu geride kalmış" sözleri hatırlatılınca, "Onun fikridir" demekle yetindi. "Yabancı kontenjanı için henüz TFF'ye önerimi sunmadım" diyen Terim, "11 maç ceza aldınız. Laf söylediğiniz kişilerle TFF'de beraber çalışıyorsunuz. Özür dilediniz mi?" sorusu içinse, "Ben bir görev yapıyorum. Oturduğum yerde yapmıyorum. Bazen 70 milyon, bazen 25 milyon. Özür dilenecek yerde özür dilerim. Gereği yoksa dilemeyiz. Ben cezamı da çektim. Cezayı sözlerim için yedim. Keşke topa vurmasaydım" dedi.


F.Bahçe'de çalışır mı?
"Artık aydınlanma dönemindeyiz, reform hatta rönesans zamanıdır. Birlikte Türk futbolunun, hatta sporunun geleceğini inşa edebilmek için devrim zamanıdır. En önemli silahım sabır ve azim" diyen Terim, "Beşiktaş ve F.Bahçe'de çalışır mısınız" sorusuna, "Kişilerin anıldığı kurumlar vardır. Onun için aynı sorular. Ben artık tüm ülkenin teknik direktörüyüm" dedi.


Kitap yazacak
"Aptallığın en büyük kanıtı aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç beklemektir. Biz aynı şeyi defalarca yaptık bu sefer yapmaya niyetim yok" diyen Terim, anılarını yazacağı bir kitap çıkaracağını da söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...