Bozdağ: Mutabakat sağlanırsa teklifi durdurabiliriz

Bozdağ: Mutabakat sağlanırsa teklifi durdurabiliriz

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Partiler HSYK düzenlemesi için bir araya gelip mutabık kalınan bir metin ortaya çıkarırsa elbette bu teklif durabilir.'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'nın yapısının değiştirilmesini öngören kanun teklifiyle ilgili muhalefete çağrı yaptı. Meclis Adalet Komisyonu'nda görüşülen AK Parti tasarısının geri çekilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Bozdağ şunları söyledi: "Gerçekten hukuk devletinin olduğu bir Türkiye'ye geçelim istiyoruz. Yargıçların, savcıların bağımsızlığını ve tarafsızlığını temin etmemiz lazım. Yargıç dosyaya karşı tarafsız ve bağımsız olacak. Hem HSYK hem de Yargıtay'a karşı bağımsız olacak. Biz böylesi bir yapı olmasın istedik. Herhangi bir partinin, düşüncenin, grubun arka bahçesi olmayan bir yapı olsun. nbsp;Siyasi partilerimiz bir anlayış birliği göstererek Anayasa'da değişiklik yapma konusunda uzlaşırlarsa bundan mutlu oluruz. Bazı arkadaşlar bu teklifin çekilmesi halinde bunun mümkün olacağını söyledi. Siyasi partiler bir araya gelir, mutabık kalınan bir metin ortaya çıkarıp Türkiye kamuoyuna deklare ederlerse elbette bu teklif durabilir. Onun üzerinden gidilir ve Türkiye'nin arzu ettiği konsensüs ile bu tartışılan noktadan daha ideal ve ülkemiz için yararlı bir noktaya hep beraber gidebiliriz. Gelin beraber bu konuda birlikte bir güzel çalışmayı ortaya koyalım.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...