Buz üstünde vira bismillah!

/ Kaynak: AA
Buz üstünde vira bismillah!

YAŞAM Haberleri  / AA

Ağrı'da buz tutan Balık Gölü amatör balıkçıları yıldırmadı.Balıkçılar 'vira bismillah' deyip kırdıkları buz tabakasının altından balık tutmaya çalışıyor.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesindeki Balık Gölü'ne gelen amatör balıkçılar buz tabakasını kırarak balık tutmaya çalışıyor. Kentte etkisini sürdüren soğuk hava, bölgedeki birçok göl ve nehrin donmasına neden oldu. Soğuk havaya aldırmayan amatör balıkçılar Taşlıçay'a 28 kilometre uzaklıktaki Türkiye'nin en yüksek rakımlı gölü olan ve üzeri buzla kaplanan Balık Gölü'nde, balık avlamak için kürek ve baltayla delikler açıyor. Soğuk havaya aldırış etmeyen balıkçılar, açtıkları deliklerden ağlarını atarak balık tutmaya çalışıyor. Balıkçılardan Ahmet Artan 'Ağları gerdirdikten sonra ertesi günün sabahına kadar bekleyip ağlarımızı çekiyoruz. Günümüz gölün üstünde geçiyor, bazen göl üzerinde balık pişirip çay demliyoruz' diyor.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...