Anne, hapishanedeki eşinden hamile kalmıştı! 'O bebek doğdu'

Anne, hapishanedeki eşinden hamile kalmıştı! 'O bebek doğdu'

DÜNYA Haberleri

Hana ve Tamer, Gazze Şeridi'nde bir ilki gerçekleştirdi. Daha önce başarı elde edilemeyen operasyon bu defa mutlu sonla noktalandı.

Filistin'de 2006 yılında Tamer el - Za'anin ile evlenen Hana'nın mutluluğu kısa sürdü. Üç ay sonra İsrail ordusu tarafından tutuklanan Tamer el - Za'anin, İslami Cihad hareketi üyesi olmakla suçlandı ve 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kocasının hapisten çıkması konusunda endişe eden ve çocuk hayalleri suya düşen Hana'ya, bir komşusu ilginç bir fikir verdi. Daha önce Batı Şeria'da 5 kez denenen yöntem; hapisteki kocasından hamile kalmaktı. Gazze'de İsrailli asker Gilad Şalid'in 'kaçırılması' sebebiyle 6 yıldır ziyaretlere izin vermeyen İsrail yönetimi, 'esir değişimi' ardından hapishane ziyaretlerine de izin vermeye başladı. Bu durum beklenen fırsatı sağladı. Daha önce İsrail hapishanelerinden sperm örnekleri kaçırma operasyonları olmuş, ancak başarılı sonuç elde edilememişti. Bunun için zamana karşı bir yarış gerekiyordu. Hapishanedeki Tamer, ziyaretçilerinden birine poşet içinde sperm örneklerini gizlice verdi. Ziyaretçi hemen dışarı çıkarak, örneği önceden hazırlanan kliniğe ulaştırdı. Hana da sun'i döllenme ile hamile kaldı. Anne adayı cuma günü bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Bebeğe Al-Hassan ismi verildi. Gazze'de bir hastanede doğum yapan Hana el-Za'anin, hapisteki eşinin sağ salim dışarı çıkmasını bekliyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...