Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sürgün İnek vizyona giriyor

/ Kaynak: DHA
Sürgün İnek vizyona giriyor

MAGAZİN Haberleri  / DHA

Haberlere konu olan bir hikayeden yola çıkan 'Sürgün İnek' vizyona giriyor.

Bir ineğin okul bahçesindeki Atatürk büstünü kırması ile başlayan trajikomik bir hikayeyi anlatan filmin yönetmenliğini bir çok önemli projede yer alan Ayhan Özen yapıyor. Yaşanmış bir olaydan esinlenilen filmin başrollerinde Yeşilçam'ın usta isimlerinden Hasan Kaçan, Cemi Baskın ve Şebnem Sönmez'in yanında genç kuşağında sevilen isimlerinden Vildan Atasever, Fırat Tanış gibi isimlerde var. Filmin müziklerinde ise usta müzisyen Cahit Berkay'ın imzası var.
SÜRGÜN İNEK FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN
KONUSU:
Yıl 1997...Düşüncelerinden ötürü insanların sürüldüğü günlerde, sıra Şevket ve Cemile kendi halinde yaşayan,birbirlerini ve inekleri Sarıkız'ı çok seven bir çifttir. Bu çiftin hayatları ineklerinin Atatürk büstünü kırmasıyla birden bire içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu olayın çığ gibi büyüdüğüne, hadisenin köy sınırlarını aştığına, şaşkınlık ve korkuyla şahit olurlar. Muhtarından, ihtiyar heyetine, bürokratından, askerine herkes bir ineğin peşine düşer. Mesele büyüdükçe işle sağından solundan ilgili bütün kişiler kendilerini trajikomik bir hal içinde bulur. Olaylar giderek bir komedi şölenine dönüşür. Kahramanlarımız düştükleri bu durumdan nasıl sıyrılacaklardır? Özgürlüğünü kaybeden Sarıkız eski mutlu Gomalak köyündeki bir ineğin özgürlüğüne gelmiştir.günlerine dönebilecek midir? Gerçek bir olaydan esinlenilerek çekilen Sarıkız'ın hikayesi Sürgün İnek, dev oyuncu kadrosuyla bin yılın komedisi olarak beyazperdede izleyiciyle buluşuyor.


MAGAZİN
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...