Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyanın en iyisi belli oluyor

Dünyanın en iyisi belli oluyor

SPOR Haberleri

Futbolseverlerin merakla beklediği sorunun cevabı yarın akşam belli olacak.

Geçen sezon ki performansıyla dünyanın en iyi futbolcusu olmayı hak eden isim bu "Ballon d'Or" ödülüne kavuşacak.29 Ekim'de dünya futbolunun patronu FIFA, Ballon d'Or ödülü için 23 kişilik aday listesini duyurmuştu. Aralık ayı ortasında liste 3 kişiye indirildi ve son adaylar "Lionel Messi, Franck Ribery ve Cristiano Ronaldo" olarak açıklandı. Bugün Zürih'te yapılacak törenle de FIFA Ballon d'Or ödülünü kazanan oyuncu açıklanacak.İŞTE ADAYLAR - FAVORİ YARALI YÜZ- Bayern Münich'in Fransız yıldızı Franck Ribery... 3 aday arasında en fazla dikkat çeken isim... Geçen yıl 5 kupa kaldıran 'yaralı yüz' Fransa'nın 2014 Dünya Kupası'na katılmasında da başrol oynadı. En önemli başarısı ise Panzerlerin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşması oldu.Tören yarın akşam 19.30'da NTVSpor'dan yayınlanacak.

MUHTEŞEM PORTEKİZLİ

"Ballon d'Or"un gediklisi, Lionel Messi'nin ezeli rakibi Christiano Ronaldo, kulübü Real Madrid geçen sezonu kupasız geçirse de o her zamanki gibi performansıyla parmak ısırttı.
Müthiş formuyla 'Los Galacticos'un dışında Portekiz'i İsveç karşısında Dünya Kupası için sırtlayan oyuncu oldu.

SİHİRBAZ MESSİ

Arjantin'in süper bücürü, Chelsea'nin ünlü Teknik Adamı Mourinho'nun "Bu adam uzaylı" diye tanımladığı Lionell Messi... Arjantinli süper star geçen sezon yakasına yapışan sakatlıklardan çok çekti ancak sahada kaldığı süre zarfından performansıyla adeta büyüledi. Barca ile İspanya Süper Kupası ve La Liga şampiyonluğuna ulaştı. Arjantin'i de zorlanmadan Brezilya'da yapılacak Dünya Kupası finallerine taşıdı.

BAŞKA HANGİ ÖDÜLLER VAR?

Fifa Ballon d'Or ödülü dışında; Fifa Yılın Teknik Adamı, Fifa Kadın Takımları Yılın Teknik Direktörü, Fifa Kadınlar Yılın Oyuncusu, Fıfa Başkanlık Ödülü, Fifa Fair Play Ödülü ve Fifa Puskas Ödülü de sahiplerini bulacak.
Yılın Teknik Adamı ödülü için Jupp Heynckes, Jürgen Klopp ve Sir Alex Ferguson, son üçe kaldı. Klopp ve Heynckes hem Almanya hem de Şampiyonlar Ligi'nde kıyasıya bir yarışı geride bırakmıştı. Ferguson ise Premier Lig şampiyonluğuyla kariyerini noktaladı.

DAHA ÖNCE BALLON D'OR'U KİMLER KAZANDI?

2010 yılı sonrasında geçilen yeni formatın ardından Ballon d'Or ödülünü üç kez üst üste Lionel Messi kazanarak tarihe geçmişti.
nbsp;
YIL nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; KAZANAN nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;İKİNCİ nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;ÜÇÜNCÜ
2010 nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Lionel Messi nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Andres Iniesta nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Xavi
2011 nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Lionel Messi nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Cristiano Ronaldo nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Xavi
2012 nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Lionel Messi nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Cristiano Ronaldo nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Andres Iniesta

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...