Drogba, Galatasaray ile masaya oturuyor

Drogba, Galatasaray ile masaya oturuyor

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın Fidlişili yıldızı Didier Drogba'dan Galatasaray taraftarına müjde.

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Drogba, Galatasaray yönetimi ile yeniden masaya oturuyor. Ancak bu sefer masadaki şartlar eskisi kadar ağır olmayacak. Daha önce sözleşme yenilemek için tüm opsiyonların elinde bulunmasını isteyen Fidlişili golcü, bu ısrarından vazgeçiyor.
Drogba'dan maddi fedakarlık
Amerika ve İngiltere'den çok büyük teklifler alan Dider Drogba ekonomik şartları hafifletse de kritik bir maddeyle Galatasaray yönetiminin karşısına çıkacak. Geride bıraktığımız yılın son ayında 1+1 yıllık sözleşme isteyen ve ikinci senenin opsiyonunun kendisinde olması şartını koşan Drogba, menajerleri için de oldukça büyük bir pay talep etmişti. İki senelik toplam sözleşme bedelinin menajerlik ücretleri de dahil olmak üzere 16 milyon Euro'yu bulması Galatasaray yönetimini zor durumda bırakmıştı. Ancak tecrübeli golcü sarı kırmızılı takımın teklifine yakın bir rakama kadar geriledi. Daha önce toplam ücretten yüzde 20 menajerlik ücreti isteyen Drogba, artık bu rakamı FIFA normları olan yüzde 10'a indirdi. İmza bedeli olarak talepte bulunduğu 2 milyon Euro için de yarı yarıya bir indirimde bulundu. Böylelikle iki konuda taraflar birbirleriyle ortak noktada buluştu.
Galatasaray'dan önemli adım
Drogba yıllık garanti ücrette 4 milyon Euro ve maç başı 20 bin Euro ısrarı devam ediyor. Sarı kırmızılı takım da bu rakamlara yakın bir ödeme planını Drogba'ya sunmuş ancak anlaşma olmamıştı. Galatasaray Drogba'ya maç başı olarak 15 bin Euro, yıllık garanti ücret 4 milyon Euro, menajerlik ücreti için yüzde 10 komisyon, imza bedeli olarak da 1 milyon Euro önermişti. Şimdiyse Fildişili yıldızın bazı konulardaki olumlu yaklaşımı Galatasaray yönetiminin de rakamlarda bir miktar artışına sebep oldu. Böylelikle Drogba'nın vergiler hariç 16 milyon Euro'yu bulan maliyetinin 13-14 milyon Euro'ya çekilmesi sağlanacak. Türkiye'deki doviz oranlarının her geçen gün yükselmesi sarı kırmızılı takımı zor durumda bıraktı. Drogba'nın 2 ay önce istediği rakamlarla şimdiki döviz kurunda tarafların anlaşmak istediği rakamlar arasında oldukça büyük uçurum var. Galatasaray yönetimi Aralık ayında toplamda 12 milyon Euro önermiş, Drogba 16 milyon Euro istemişti. O zamanki döviz kurunda 12 milyon Euro 28 milyon TL ederken şimdilerde bu rakam 36 milyon TL'ye kadar ulaştı. Drogba'nın 14 milyon Euro'ya kadar inmesine rağmen rakamıon Türk Lirası karşılığı 42 milyon TL'yi buldu. Aralık ayında istediği 16 milyon Euro ise 39 milyon TL ediyordu. Bu rakamların üzerine bir de vergilerin eklenecek olması Galatasaray yönetimini sıkı bir pazarlığın beklediğini gösteriyor.
Şampiyonlar Ligi şartı
Fildişili golcünün Galatasaray yönetimine sunduğu en önemli şart ise tek taraflı sözleşme fesihini bile gündeme getirebilecek. Drogba, eğer Galatasaray sezon sonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılamazsa sözleşme otomatik olarak tek taraflı feshedilebilir ibaresini kontrata yazdırmak istiyor. Sarı kırmızılı takım şu an lider Fenerbahçe'nin 8 puan arkasında olsa bile Şampiyonlar Ligi'ne gidebilme ihtimali en güçlü olan takım pozisyonunda. Sarı lacivertlilerin Avrupa'dan men cezası olması dolayısıyla ligi şampiyon bitirse bile bir altındaki takım devler ligine katılma hakkı kazanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...