Eminağaoğlu'na vekillerden tepki: Çık dışarı provokatör!

/ Kaynak: İHA
Eminağaoğlu'na vekillerden tepki: Çık dışarı provokatör!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

HSYK değişiklik teklifini görüşen komisyonda, Eminağaoğlu'nun fitilini ateşlediği olaylar bitmek bilmiyor.

TBMM Adalet Komisyonu'nda devam eden Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSYK) ile ilgili yasa teklifi görüşmelerine dün de Yargıçlar Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Eminğaoğlu'nun tahriki damgasını vurdu. Önceki gün söz hakkı olmadığı halde konuşmak isteyen ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın tekmeli müdahalesi sonucu 5 günlük iş göremezlik raporu olan Eminağaoğlu, raporlu olmasına ve milletvekili olmamasına rağmen Adalet Komisyonu'na gelerek konuşma yapmak istedi. Eminağaoğlu, önceki günkü olumsuz görüntülerin tekrarlanmaması için söz istediğini belirterek, "Sağlık durumum sebebiyle burada olacak durumda değilim. Ne zaman söz vereceksiniz?" diyerek Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'dan izin istedi. Ancak, İyimaya söz hakkı olmadığını söyledi. AK Partili milletvekilleri de bu isteğe tepki göstererek, "Otur yerine. Sen kimsin? Provokatör çık dışarı. O konuşmayacak" dedi. Bunun üzerine komisyon salonu bir anda gerildi ve AK Parti milletvekilleri, Eminağaoğlu'nun üzerine yürüdü. Komisyon salonundaki hava gerilirken itişmeler görüldü. CHP ve AK Partili milletvekilleri tartıştı. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk itiş kakış esnasında Eminağaoğlu'na "28 Şubat'ın katili" dedi. Bu sırada Eminağaoğlu'nun yanında getirdiği Birgün Gazetesi'ne ait eski tarihli bir manşeti göstermesi üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Yapma" diyerek tepki gösterdi. Ardından gerilim iyice arttı. Araya giren diğer milletvekilleri ortamı yumuşatmaya çalıştı ardından da komisyon başkanı İyimaya, Eminağaoğlu'nu dışarı çıkarttı. Ancak, tartışma koridorda da devam etti. Araya girenler tartışmayı sonlandırmasının ardından Meclis'ten çıkan Eminağaoğlu bu defa CHP, MHP ve BDP grup başkanvekillerine yazı gönderdi. Eminağaoğlu'nun yazısında, TBMM çalışmalarına katkı sunmalarının dışlandığını öne sürerek, "hukuksal sonuç doğurmayacak görüşmelerden çekilmeniz hususu bilgi ve takdirlerinize sunulur" ifadesi kullandığı görüldü. Öte yandan CHP, önceki günkü kavga sebebiyle AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan hakkında iç tüzüğün 160. maddesinin 4 ve 5. fıkraları ile 161. maddesinin 6. fıkrasına göre işlem yapılması için TBMM Başkanlığı'na başvurdu. CHP ayrıca, kanun teklifinin değişikliği için önerge vermeyeceğini açıkladı.


nbsp;Eminağaoğlu'na vekillerden tepki: Çık dışarı provokatör!

SALONDAN ÇIKARILDI

Önceki gün Adalet Komisyonu'nda kavgaya sebep olan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu dün de Komisyonda gerginliğe yol açınca salondan çıkarıldı.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...