Uzaya yolculuk başlıyor

Uzaya yolculuk başlıyor

YAŞAM Haberleri

'Rüya Avcısı' ismi verilen uzay gemisi üçüncü testi de başarıyla geçti. Yolcu başına 200 bin $ ücret alınan uzay gemisi, sene sonunda sefere çıkabilecek.

İngiltere'de ticari uzay yolculukları için kurulan Virgin Galactic şirketinin SpaceShipTwo isimli uzay gemisi, üçüncü roketli testi de başarıyla tamamladı. Test uçuşu, ABD'nin California eyaletinde Mojave Hava ve Uzay Limanı'nda yapıldı. Testte, dış uzaya yapılacak seferlerin benzeri yapılmaya çalışıldı. Virgin Galactic pilotu Dave MacKay, uzay gemisini başarılı bir şekilde yeryüzüne indirmeyi başardı. Bu, şirketin, pilotun kokpitte olduğu ilk uçuşu oldu. Uzay gemisi, 26,6 kilometre irtifaya çıkmayı başardı. Şirketin kurucusu İngiliz milyarder Richard Branson, ilk uzay seferlerinin sene sonunda yapılacağını ifade etti. Ünlü şarkıcılar Katy Perry ve Justin Bieber de şimdiden uzay turizmi için 250.000 dolarlık biletlerle yer ayırtmış vaziyette.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...