Ali Babacan: Paralel devletten şüphemiz kalmadı

Ali Babacan: Paralel devletten şüphemiz kalmadı

Ekonomi Haberleri

Bazı kurumlarda bazı yapılanmaların olduğunu bildiklerini söyleyen Babacan, "Paralel yapılanma hükümete karşı organize operasyon düzenliyor" dedi.

Geçtiğimiz ay patlak veren operasyonları değerlendiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Bazı kurumlarda bazı yapılanmaların olduğunu biliyoruz. Paralel devlet yapılanmasının hükumete karşı organize bir operasyon düzenlediği konusunda şüphelerimiz kalmadı" dedi. Bir TV programında gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Babacan, 17 Aralık'tan itibaren yaşadıkları sürecin kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu, böylesine bir hareketi ve dalgayı beklemediklerini vurguladı. Bazı kurumlarda bazı yapılanmaların olduğunu bildiklerini kaydeden Babacan, ekonominin korunması amacıyla her türlü hazırlıkları önceden yaptıkları için son yaşanan olaylarda ekonomide kalıcı bir hasarın meydana gelmediğini dile getirdi. Paralel devlet yapılanmasının hükumete karşı organize bir operasyon düzenlediği konusunda endişelerinin kalmadığını da ifade eden Babacan, "Organize bir operasyon, komplo olduğu konusunda da kuşkular gittikçe azalmış durumda. Artık bu konuda kuvvetli bir kanaat toplumda da hakim. Kanaat önderlerinde de hakim" şeklinde açıklama yaptı. Babacan, "Biz hükümet olarak, iktidar partisi olarak yolsuzluklar karşısında son derece hassasız, hiçbir yolsuzluğun üzerini örtmeyiz" diye konuştu.Zamanında aldıkları tedbirler sayesinde devletin, bankaların, hane halkının ve önemli ölçüde de şirketlerin bilançolarında böyle bir dönemde herhangi bir tahribatın söz konusu olmadığını dile getiren Babacan, "Önceki dönemlerde kur arttığı zaman bu bir felaket haberi olabiliyordu, kur düştüğü zaman da sanki bütün riskler ortadan kalkmış gibi bir algı olabiliyordu. Bugün için öyle değil. Yani kur, siyaset veya ekonomik kaynaklı şoklara karşı en önemli abzorbe etme mekanizması. Dolayısıyla kurun inmesi veya çıkması ekonominin diğer alanlarında olabilecek daha büyük hasarları aslında önlüyor, aynı arabalardaki airbag gibi" ifadesini kullandı. AA


İş adamları amaçları için hedefte
Türkiye'deki bir iş adamının, yargı içerisindeki bir yapı tarafından hedef olarak alınabildiğini, mal varlıklarına tedbir uygulanabildiğini söyleyen Babacan, "Bu, tamamen o yapılanmanın kendi hedefleri doğrultusunda olabiliyor. Bu çok vahim bir durum. HSYK Yasası olsun diğer çalışmalar olsun bunlar bir an önce önlenmeli" dedi. Zamanlamanın dikkat çekici olduğunu ifade eden Babacan, "Yerel seçimlere 3 ay kalmış, cumhurbaşkanlığı seçimleri de var. Zamanlamada, tamamen iktidar partisini, hükümetimizi ve Başbakanımızı hedefleyen bir operasyon olduğu konusunda nbsp;genel bir kanaat hakim" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...