Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran'la nükleer anlaşma 20 Ocak'ta yürürlükte

İran'la nükleer anlaşma 20 Ocak'ta yürürlükte

DÜNYA Haberleri

İran ile Batılı ülkeler arasında Tahran'ın nükleer programını azaltması amacıyla varılan geçici anlaşma 20 Ocak'ta yürürlüğe girecek.

İran ile Batılı ülkeler arasında Tahran'ın nükleer programını azaltması amacıyla varılan geçici anlaşma 20 Ocak'ta yürürlüğe girecek. Kasım ayında varılan anlaşma gereği İran'a uygulanan yaptırımlar, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın Tahran'ın anlaşmaya uyduğunu belirtmesiyle hafifletilecek. İran'ın petro -kimya ihracatı, otomotiv sanayii, altın ticareti ve diğer değerli metallerine uygulanan ambargolar askıya alınacak. İran'ın bu anlaşmadan kazancının 7 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. ABD Başkanı Barack Obama, gelişmeleri memnuniyetle karşıladığını söyledi ancak uzun dönemli bir anlaşma için daha çok iş olduğunu vurguladı. Obama, anlaşmaya uyulmaması durumunda daha fazla yaptırım olacağını da kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...