'Kaz vahşeti' davasında 10 kişiye ömür boyu hapis

/ Kaynak: İHA
'Kaz vahşeti' davasında 10 kişiye ömür boyu hapis

GÜNDEM Haberleri  / İHA

2 buçuk yaşındaki çocuğun kazlara taş atmasıyla çıkan kavgada öldürülen 3 kişi hakkındaki davada, 10 sanık hakkında, 16 kez ömür boyu hapis istendi.

Adana'da 2 buçuk yaşındaki çocuğun kazlara taş atma sından dolayı çıkan kavgada 3 kişinin öldürülmesine, 3 kişinin de yaralanmasına karıştıkları ileri sürülen 9'u tutuklu 10 sanık hakkında, 16 kez ömür boyu ve 30'ar yıl hapis istendi. nbsp;Küçükdikili Mahallesi'nde oturan A. ailesinin 2 buçuk yaşındaki erkek çocukları S.A., 26 Eylül 2013'te evlerinin önünde oyun oynarken, komşularının bahçesindeki kazlara taş attı. Ev sahibi Nuri Ö. (29), birlikte yaşadığı Sevcan K. (37) ile yeğeni M.Ö. (15), yan komşusu Şevket A.'nın evinin önüne giderek, "Çocuğunuz kazlara taş atıyor. Bizi rahatsız ediyor" dedi. Amca Zabit A. (23) da, "Çocuk nerede isterse orada oynar" diye cevap verince tartışma çıktı. Sevcan K., çocuğun annesi Mehtap ve babaannesi Necife A.'ya, "Çocuğunuza sahip çıkın" diyerek vururken, bu arada A. ailesinin evinde sıva işi yapan Orhan B. (39) ile Nuri Ö. arasında tartışma çıktı. Nuri Ö., "Seni öldürürüm" dedikten sonra yanındakilerini alıp evine giderken, her iki taraf da yakınlarını telefonla arayıp kavga yaptıklarını söyleyerek olay yerine çağırdı. Olay yerine gelenler tabanca ile birbirlerine ateş edip, sopa ve bıçakla saldırdılar. Kavgada, Metin B. (30), Kadir Ö. (22) ve aynı yaştaki Yüksel Y. öldü. Amca çocukları Orhan, Turan (31) ve Enis B. (22) ise yaralandı.
Cumhuriyet savcısı, 'kaz' vahşeti ile ilgili soruşturmayı tamamladı. Tutuklanan amca çocukları Orhan, Turan, Mehmet (32), Enis B. ile Nuri E., Sevcan K., Şehmus P. (26), Zabit A. ile yakalama kararlı İlhami B.'nin Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 15 yaşındaki tutuklu M.G.'nin de Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında, 'kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından dava açıldı. İddianamede, olayda üç ayrı tabancanın kullanıldığı, 26 adet boş kovan bulunduğu belirtilirken, öldürülenlerin ve yaralananların vücutlarında mermi çekirdeği elde edilemediğinden, bu nedenle de ölüm ve yaralanmanın hangi tabancadan meydana geldiğinin tespit edilememesi gerekçesiyle, sanıkların asli fail olarak sorumlu olmaları istendi.
nbsp;Cumhuriyet savcısı, sanıklardan, Turan, Enis, Mehmet, Orhan ve İlhami B. ile Zabit A.'nın 2'şer kez müebbet, Nuri Ö., Sevcan K., Şehmuz P. ve M.Ö.'nün de 1'er kez müebbet hapis ve 30'ar yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.
nbsp;Sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...