El Kaide'den Türkiye sınırında infaz vahşeti!

El Kaide'den Türkiye sınırında infaz vahşeti!

DÜNYA Haberleri

Suriye'nin Rakka kentinde kaybettikleri toprakları geri alan El Kaide'nin, onlarca muhalifi kafalarına kurşun sıkarak öldürdüğü belirtiliyor.

Suriye 'de El Kaide bağlantılı "Irak Şam İslam Devleti" örgütü, Rakka kentinde kaybettikleri toprakların büyük bir kısmını muhalifler den geri aldı. El Kaide bağlantılı militanların onlarca Suriyeli muhalifi öldürdüğü belirtiliyor. Çıkan çatışmalarda 100'e yakın daha ılımlı Suriyeli muhalifin kafalarına kurşun sıkılarak öldürüldüğü belirtiliyor. Öldürülenler arasında El Nusra Cephesi'nin Rakka lideri de bulunuyor.

Reuters'a konuşan aktivistler, ölenlerden 100 kadarının El Kaide bağlantılı bir başka grup olan El Nusra Cephesi mensupları olduğunu, Ahrar el Şam örgütünden de kayıplar olduğunu söyledi. Adı açıklanmayan bir aktivist, "Çoğunluğu kafalarından vurulmuş 70 kadar ceset ele geçirildi ve Rakka'daki hastaneye gönderildi. İnfaz edilenlerin çoğu çatışmalar sırasında yaralanmıştı. El Nusra Cephesi ve Ahrar el Şam'ın ideolojik olarak IŞİD'e yakın olması durumu değiştirmedi" diye konuştu.

EL KAİDE YİNE SINIRA DAYANDI
IŞİD, önceki akşam Rakka'ya bağlı Tel Abyad kasabası ile sınır kapısını ele geçirmişti. Üç gün önce kuşattıkları Tel Abyad'da emniyet ve kaymakamlık binalarına ağır silahlarla saldıran IŞİD militanları, yoğun çatışmaların ardından sınır kapısındaki İslami Cephe'ye ait bayrağı indirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...